На основу хидрометеоролошког упозорења издатог 24.06.2016. године од стране Републичког хидрометеоролошког завода, за подручје Београда и околине (до 26.06.2016.год.), током ноћи недеља на понедељак могуће су краткотрајне временске непогоде са појачаним ветром, обилнијим пљусковима и појавом града.

Градски штаб за ванредне ситуације града Панчева обавештава грађане да је наложио јавно-комуналним предузећима да буду у приправности са циљем предузимања мера у случају потребе.
Позивамо грађане да прате информације преко средстава јавног информисања, званичне интернет странице града Панчева www.pancevo.rs, и фејсбук странице града facebook.com/pancevograd уз препоруку да заштите своју имовину имајући у виду најављену прогнозу. Контакт телефон у Центру за обавештавање је 1985.

БЕОГРАД, ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА: 24.06.2016
Претежно сунчано, спарно и веома топло. Ветар умерен, југоисточни. Највиша температура око 35°C.

БЕОГРАД, ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА: 25.06.2016.
Претежно сунчано, топло и спарно. Ветар слаб и умерен, југоисточни. Јутарња температура око 24, највиша дневна око 35 степени.

БЕОГРАД, ИЗГЛЕДИ ВРЕМЕНА ЗА СЕДАМ ДАНА (до 02.07.2016.год.)
У недељу претежно сунчано и веома топло. Током ноћи наоблачење и освежење местимично са кишом, пљусковима, грмљавином и појачаним северозападним ветром а могуће су и краткотрајне временске непогоде са обилнијим пљусковима и појавом града . У уторак променљиво облачно и свежије, повремено са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. У већини дана до краја периода претежно сунчано и топлије. Само се у петак са северозапада очекује ново пролазно наоблачење са кишом и пљусковима.