Радове на реконструкцији Улице Кнеза Михаила Обреновића, који су почели 4. марта, данас је обишла Маја Витман, градска менаџерка.

„Пре почетка радова обављена је неопходна координација са директорком Дома здравља др Зорицом Сокић и директором школе „Исидира Секулић“, Луцијаном Рођаном због безбедног приласка установама из Улице Сердар Јанка Вукотића ка амбуланти „Нови свет“ и основној школи. Такође су благовремено обавештени и суграђани насеља Тесла, јер је Улица Кнеза Михаила Обреновића веома фреквентна и од великог значаја зато што повезује многе делове града. Радови ће се изводити у 3 фазе, а најзахтевнији су управо радови у првој фази, због које је затворен за саобраћај део улице од Милке Марковић до Чумићеве улице. Реконструкција саобраћајнице се изводи у дужини од 554 метара и односи се на радове на изградњи атмосферске канализације, реконструкцију водоводне мреже, фекалне канализације и електроинсталација са изградњом нових обостраних тротоара и паркинг места. Техничком документацијом је планирано да на првом месту саобраћајница буде функционална и безбедна, што до сад није био случај. Важна нам је комуникација са Месном заједницом и грађанима који живе у овој улици, како би све прилагодили њиховим потребама у складу са прописима“ рекла је Маја Витман.

У току претходне године завршени су радови у делу улице између Граничарске и Милке Марковић. Потписан је уговор за двогодишње финансирање, који је суфинансиран од стране Управе за капитална улагања АПВ, јер је пројекат препознат као пројекат од великог значаја за наше суграђане и као такав заслужује континуитет суфинансирања.

„Оно што нас додатно мотивише је да су наша залагања препозната и да су се Панчевке и Панчевци навикли да инвестиције нису новина и са нестрпљењем очекују сваки нови капитални пројекат. Радова на реконструкцији Улице Кнеза Михаила Обреновића, од Улице Милке Марковић до Улице Ослобођења у Панчеву са двогодишњим финансирање обухватају реконструкцију ове саобраћајнице и дела Улице Сердар Јанка Вукотића, пешачке стазе, изградњу 74 паркинг места, од којих су 4 паркинг места за особе са инвалидитетом и реконструкцију јавног осветљења. Предвиђена је и реконструкција комплетне канализационе мреже, водоводне мреже од Улице Ослобођења до Улице Илије Гарашанина, изградња атмосферске канализације у Улици Кнеза Михаила Обреновића, Сердар Јанка Вукотића, као и повезивање кишне канализације из Улице Кнеза Михајла Обреновића до Ружине улице на кишни колектор“ објаснила је грдска менаџерка Витман и додала да је могуће да дође до кратких искључења воде од пола сата до сат, због преспајања воде и превезивања прикључака.

Прва фаза обухвата радове од Улице Милке Марковић до Чимићеве у периоду од  04.03.2024. године до 04.07.2024. године, друга фаза од Улице Милке Марковић до Улице Аксентија Максимовића, а трећа фаза радова у Улици Кнеза Михаила Обреновића ће бити у делу од улице Милке Марковић до Улице Ослобођења.

„У насељу Тесла велики број улица je био у лошем стању, ми смо их, до сада, доста реконструисали. Између осталог, започели смо и прву фазу радова у Улици Јосифа Маринковића, имамо урађен пројекат који се односи на кружни ток који ће се налазити на крају Улице Кнеза Михаила Обреновића, односно на раскрсници са Улицом Илије Гарашанина, а у току је и израда техничке документације за Стеријину улицу и Пере Сегединца. Тесла је једно велико градилиште и очекујемо још нових пројеката не само у овом, него у свим насељима Града Панчева. Такође, хтела бих да најавим суграђанима насеља Тесла да ћемо веома брзо започети градњу новог игралишта поред вртића „Бамби“ на радост наших најмлађих. Захваљујемо се грађанима на стрпљењу и разумевању приликом извођења радова и уколико имају било каквих питања или недоумица могу слободно да се обрате у Месној заједници Тесла или Секретаријату за инвестиције, које је надлежно за извођење радова“ нагласила је Маја Витман и подсетила да ће за време извођења радова деца долазити до школе из Улице Милке Марковића поред зграде Прекршајног суда у Панчеву.

Уговорена вредност радова је 148.728.343 динара са пдв-ом, а укупна дужина саобраћајнице која ће се реконтруисати током прве две фазе износи 888 метара.