Чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, мр Татјана Божић је са в.д. директорком „Дечје Радости“ Љиљаном Војнов посетила јуче вртић „Чуперак“ на Стрелишту.

За ову годину у плану је замена паркета и сређивање дворишта. Циљ обиласка је да се сагледа постојеће стање, као и потребе, како би се благовремено планирале активности за наредни период.

– Такође, желимо да се уверимо о несметаном почетку рада за следећу „школску“ годину, имајући на уму да пандемија и даље није завршена и да мере треба да се поштују. Настављамо са обиласцима, сваки вртић је специфичан и има неки посебан стил рада, наравно поштујући прописан план и програм Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, истакнуто је током обиласка.

Главни васпитач, Софија Видановић представила је васпитно-образовни план за месец август у склопу којег ће бити организоване игре и активности у којима ће деца истраживати свет око себе, предмете из своје околине и подстицати развијање маште. У физичке активности спадају полигон спретности, игре са лоптама, обручевима, ластиш итд. У оквиру ликовног обрађују се теме: „Мешамо боје- шта смо добили?“, „Ваљам стварам- пластелин“ и осликавање темперама и воденим бојама на различитим подлогама. Музичке активности: коришћење сопственог тела као инструмента (пљескање, тапшање, пуцкетање), слушање инструменталне музике, осмишљавање покрета у ритму музике (промена ритма брзо-споро) и игре уз музику: музичке столице, музички ледени деда. Она је такпђе додала да је у августу дежуран вртић „Чуперак“, тако да ту бораве и деца из вртића „Веверица“ и да су организоване 2 јаслене и 3 обданишне групе од 3 до 6 година.