Маја Витман градска менаџерка са сарадницима је данас обишла завршне радове асфалтирања улица Јон Балана и пута за Песак, у дужини од 1.000 метара.

„Ове две улице су делегиране од стране грађана Месне заједнице Долово и од великог су им значаја. Само пројектом јавно-приватног партнерства у Долову смо урадили 11 улица у дужини од 9 км, што је заиста невероватно. Ово је још једна фантастична година по питању путне инфраструктуре у граду и насељеним местима. Од самог почетка године до данас нисмо стали са радовима и у континуитету их изводимо. Имајући у виду да смо поред рехабилитације изводимо и велике инфраструктурне пројекте, показали смо да се могу решити вишедеценијски проблеми, ако се има јасна стратегија и води рачуна о равномерном улагању. Веома смо задовољни вођењем политике на локалном нивоу и опредељеним средствима у буџету града за асфалтирање улица у насељеним местима. Можемо се похвалити да пратимо политику нашег председника Александра Вучића и да смо у току три године путем пројекта Јавног-приватног патнерства асфалтирали на територији града и насељених места укупно 178 улица, односно 90,8 км путева. Свакако, овде нећемо стати. Има још доста посла и радујемо се новим улагањима“, изјавила је Маја Витман.

Након асфалтирања биће извршени и радови на завршеним банкинама од каменог агрегата у ширини пола метра са обе стране улица.

„Што се тиче других радова у Долову, након више деценија отворили смо вртић за децу узраста од три и по до шест година, урадили смо атарске путеве, решавали питање уређења депоније, реконструисали два трга и извели радове на спортско-рекреативном центру, а у току је и пројектовање за изградњу нове капеле на северном гробљу“ рекла је градска менаџерка Витман и изразила захвалност на подршци са виших нивоа власти на изузетној сарадњи и суфинансирању који су обезбедили средстава за извођење радова, али и мештанима Долова због сарадње, разумевања и стрпљења.

Радови путем пројекта јавног-приватног партнерства су у току у Банатском Новом Селу, Омољици, Старчеву и Јабуци, а завршени су у Банатском Брестовцу и Качареву.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]