Под покровитељством Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, у Градској кући града Панчева, свечано је обележен Међународни дан особа са инвалидитетом и 57 година постојања Савеза инвалида рада Војводине.

Драгана Kупрешанин, заменица градоначелника, поздравила је присутне и пожелела им добродошлицу у Градску управу града Панчева:

– Иако је само један дан у години, Међународни дан особа са инвалидитетом симболизује акције које би требало предузимати свакодневно како би се оснажио положај особа са инвалидитетом и како би им се осигурале инклузија и равноправност у друштву. Особе са инвалидитетом се свакодневно суочавају са дискриминацијом, сиромаштвом, социјалном искљученошћу и незапосленошћу, међутим, упркос свим препрекама и тешким животним ситуацијама, они не одустају од борбе. Град Панчево, као одговорна локална самоуправа, настоји да различитим механизмима и мерама допринесе још бољој партиципацији, равноправнијем положају и пуноправнијем учешћу свих особа са инвалидитетом у друштвеном животу. Град Панчево, издвајајући значајна средства у буџету, континуирано помаже удружења особа са инвалидитетом, хроничним и тешким обољењима, укупно 5 милиона динара је издвојено за 14 пројеката за удружења особа са инвалидитетом, хроничним и тешким обољењима, са циљем побољшања квалитета пружања услуга удружења корисницима. Важно је да знате да имате нашу пуну подршку, да су вам наша врата увек отворена и да смо ту за вас.

Свечаном обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом и 57 година постојања Савеза инвалида рада Војводине, присуствовали су Стана Свиларов, председница Савеза инвалида рада Војводине, Слободан Стефановић, председник Савеза инвалида рада Панчево, Стеван Радишић, потпредседник Савеза инвалида рада Војводине, Јулијана Станисављевић, самостална саветница из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Марина Томан, начелница Јужнобанатског округа, Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике, као и представници филијала ПИО Фонда Панчево и Зрењанин и представници Општинских организација инвалида рада у Банату, док је Радован Тврдишић, потпредседник Народне скупштине Србије, због немогућности присуства, послао поруку свим учесницима скупа.