Град Панчево|grad@pancevo.rs

Сат за нашу планету

/Сат за нашу планету

Панчево ће се ове године по десети, јубиларни пут придружити акцији “Сат за нашу планету”. На иницијативу Светске организације за природу, „Сат за нашу планету” ће се овога пута одржати у суботу, 24. марта 2018. године, у 20:30 часова по локалном времену. Од тог времена, па до 21:30, светла ће бити погашена на свим оним институцијама, школама, фирмама, кућама, парковима… који, гашењем светала, не угрожавају безбедбост, а који се буду пријавили Секретаријату за заштиту животне срдине (065 343 96 99 или имејл: gordana.vlajic@gmail.com), најкасније до 20. марта ове године. Позивамо сва правна лица да благовремено пријаве своје учешће, односно да именују објекте на којима ће се искључити декоративна расвета у Панчеву и околним насељеним местима (нпр. осветљење на посебно истакнутим споменицима, мостовима, знаменитим зградама и другим објектима).

„Сат за нашу планету” је глобална акција у коју се укључују појединци, организације и институције са заједничким циљем – слање снажне поруке да је могуће нешто предузети против климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и нас који на њој живимо.
Почевши од 2009. године када је акција први пут организована у Србији, број градова и општина које подржавају акцију непрестано расте. Глобалној акцији се 2017. године у Србији придружио 91 град и општина, а на глобалном нивоу скоро 7000 градова из 178 земаља из свих крајева света. Манифестација се у свету одржава 11 година, а Панчевци је прате целу деценију.

Секретаријат за заштиту животне средине и Секретаријат за јавне службе и социјална питања, овога пута заједнички припремају пригодан програм у Градском парку који ће окупити присталице акције, као и суграђане који брину о заштити животне средине, а програм ће отворити Катарина Бањаи, чланица Градског већа задужена за заштиту животне средине и енергетску ефикасност.

Акцију ове године подржава Министарство заштите животне средине Републике Србије, Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине АП Војводине, Градска управа Града Београда – Секретаријат за заштиту животне средине, Град Нови Сад, као и бројне организације цивилног друштва и компаније, тако да верујемо да ће јубиларна десета акција „Сат за нашу планету 2018“ бити још успешнија од претходних.

2018-03-15T11:00:52+00:0015/03/2018|
Величина слова
Контраст