Сви ђаци прваци основних школа са територије града Панчева ће од 26. до 30. септембра 2016. године проћи обуку на саобраћајном полигону постављеном у ОШ „Бранко Радичевић“, где ће у симулираним условима имати прилику да вежбају и уче о безбедности у саобраћају и о саобраћајним правилима.

Комитет за безбедност саобраћаја града Панчева обезбедио је средства за едукацију најмлађих учесника у саобраћају и спровео набавку монтажно-демонтажног полигона, који је намењен деци предшколског и основношколског узраста. Циљ полигона је да деца у контролисаним и безбедним условима науче основна правила у саобраћају, а полигон је пројектован тако да су лекције међусобно повезане и одвијају се у континуитету. Свако дете ће након завршене обуке добити едукативни материјал са основним правилима у саобраћају и диплому – тзв. „пешачку дозволу“.

Данас је градоначелник Панчева Саша Павлов, са председником Комитета за безбедност саобраћаја Александром Стевановићем и осталим члановима Градског већа и Комитета, Агенцијом за саобраћај присуствовао једном часу обуке за ђаке прваке.

Са поласком у први разред деца се осамостаљују и требало би безбедно да прелазе пут од куће до школе и назад. Град је заиста, преко свог Комитета за безбедност саобраћаја, путем ког су и обезбеђена средства за набавку полигона, томе посветио изузетно велику пажњу. Полигон који је иза нас моћи ће да користе ђаци прваци и основно-школска деца и да прођу упознавање са саобраћајним прописима у безбедним, симулираним условима на један јако занимљив и њима прилагођен начин, истакао је градоначелник Павлов.

Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева за образовање оценила је да је огроман значај овог полигонa:

Видимо да су деца одушевљена. У ових пет дана, сви ђаци прваци са територије града Панчева и насељених места ће проћи обуку. Управо сада разговарамо о томе да би било добро да у наредним годинама и деца другог и трећег разреда прођу овај полигон без обзира што ће у првом научити основе, јер се увек треба подсећати и понављати како би то прешло у једну здраву навику да би данас-сутра и као одрасли људи поштовали правила.