У насељеним местима на територији града Панчева, започета је реализација пројекта „Безбедност почиње од мене!“, који је усмерен пре свега ка возачима пољопривредних возила.

Пројекат се реализује у организацији Одељења за саобраћај Градске управе града Панчева и Kомитета за безбедност саобраћаја града Панчева.

Представници удружења „Центар за безбедност саобраћаја“ ће у наредних неколико дана вршити едукацију, односно предавања за возаче пољопривредних возила (трактористе и сл.), по насељеним местима.

Предавања се организују у циљу повећања безбедности учесника у саобраћају и смањења броја саобраћајних незгода и њихових последица. До сада је у три месне заједнице у едукацији прошло преко 150 возача пољопривредних возила.

Након сваког предавања о потенцијалним опасностима које носи учестовање пољопривредних возила у саобраћају, учесницима ће бити подељени пригодни поклони, у виду ротационих светала или рефлектујућих табли за спора возила. На овај начин се утиче на побољшање видљивости и уочљивост на путевима поменутих учесника у саобраћају.