Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин посетио је Машинску школу „Панчево“ поводом презентације школе бокса, коју је организовао Бокс клуб „Професионалац“ из Панчева.

Том приликом, председник Боксерског савеза Србије је похвалио спортске успехе и уручио донацију Бокс клубу „Професионалац“.

– Боксерски клуб „Професионалац“ је један од најмасовнијих, ако не и најмасовнији боксерски клуб у Србији, најуспешнији клуб у региону Београдског боксерског савеза, тако да је заслужио да добије једну овакву донацију у виду реквизита. Реквизити су ту како би деца имала услове за несметано бављење боксом и како би, уз такве тренинге, побеђивали у рингу.

Презентацији је присуствовао и заменик градоначелника Предраг Живковић, који је истакао да град Панчево издваја значајна средства за спорт и школски спорт који подразумева различите програмске активности.

– Још једна додатна мера која је уведена ове године јесте обавеза клубовима да, уколико желе да се квалификују за финансирања из било ког дела спортског буџета, да на својим Управним одборима донесу одлуку да ослобађају породице са троје или више деце плаћања било какве чланарине, а све у циљу подстицања развоја школског спорта.

Деца у Панчеву бокс могу да тренирају у Бокс клубу „Професионалац“ у Машинској школи и Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Омољици.