Grad Pančevo je potpisao ugovor o međusobnoj saradnji sa Udruženjem građana Omladinski klub Novi Pazar.

Udruženje građana Omladinski klub Novi Pazar u partnerstvu sa Udruženjem mladih agronoma realizuje projekat pod nazivom “Poljoprivreda je spremna za inovacije: prema održivom sistemu podrške za mlade poljoprivrednike u Srbiji”, uz podršku Evropske unije i kofinansiranje sredstvima Vlade Republike Srbije.

Planirano je učešće 15 opštinskih timova koji će činiti predstavnici kancelarija za mlade i predstavnici poljoprivrednih srednjih škola, a sa ciljem da se da doprinos unapređenju zapošljivosti mladih poljoprivrednika ( od 18 do 30 godina) razvojem novih tehnologija prilagođenih njihovim potrebama kroz nove međuinstitucionalne modele saradnje.

Kancelarije za mlade dobija još jednu uslugu koju će pružati mladima u svakodnevno radu. Ideja je da se mladima omogući sticanje veština kroz razvoj prilagođenih savetodavnih ciljanih mera kroz koje će mladi razviti ideje za poljoprivredne kompanije koje se oslanjaju na lokalne resurse i istražuju potencijalne lokalne tržišne niše. Svrha projekta je osnaživanje mladih da daju život vlastitim idejama za ekonomski razvoj zajednice u smislu poljoprivrede, ali i da daju život ruralnim područijima, koja postaju starija i starija, nakon čega sledi migracija mladih ljudi u urbana područja, kroz sprovođenje velikog broja konkretnih aktivnosti od kojih izdvajamo: 1. Sprovođenje istraživanja o potrebama mladih poljoprivrednika za podrškom i informacijama koje bi mogla pružiti Vlada i nevladine organizacije, 2. Razvoj i realizacija naprednog programa izgradnje kapaciteta za predstavnike najmanje 15 opština, 3. Razvoj i pružanje programa za izgradnju lokalnih kapaciteta namenjenih mladim poljoprivrednicima, 4. Osnivanje „Poljoprivrednog savetodavnog centra“, 5. Razvoj E- platforme „Poljoprivrednici do poljoprivrednika“.