У оквиру пројекта „Едукуј се, запосли се!“ који реализује Регионални едукативни центар Банат у партнерству са Градом Панчевом, Регионалним центром за друштвено-економски развој Банат и Доо за вођење пословних књига Beba Company Панчево, а уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, у четвртак, 1. децембра 2016. године, одржано је елиминационо такмичење младих незапослених лица која су у оквиру пројекта прошла основну обуку из предузетништва.

Одлуком Стручне комисије сачињене од представника пројектних партнера и самих учесника, у наредну фазу пројекта квалификовали су се учесници који су се пласирали на неко од првих 12 места. Најбољи учесници су на тај начин стекли прилику да наставе обуку у оквиру пројекта и да у наредна два месеца, уз континуирану подршку ментора, детаљно развију своје пословне идеје, којe на крају процеса треба да покажу тржишну одрживост.

Као резултат напредне обуке, учесници ће имати комплетно припремљене и до детаља развијене пословне планове, а за три најбоље пословне идеје обезбеђена је финансијска подршка у појединачном износу од 240.000,00 динара и бесплатна консултантска подршка у првих годину дана дана пословања.

Пројекат „Едукуј се, запосли се!“ реализује се уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, а одобрен је у оквиру Јавног конкурса за програме и пројекте подршке младима у запошљавању. Реализација пројектa траје 8 месеци (јул 2016 – фебруар 2017. године), а циљ пројекта је допринос смањењу дугорочне незапослености и повећању запошљивости младих незапослених лица и развој Града Панчева и јужнобанатског региона као напредног друштва заснованог на знању.

Резултате можете погледати ОВДЕ.