У понедељак, 3. октобра 2016. године, у сали на IX спрату члан Градског већа задужен за културу и омладину Немања Ротар примио је представнике Културно-уметничког друштва „Станко Пауновић“ поводом постигнутих успеха дечијег ансамбла виших разреда – освојеног првог места на Музичком фестивалу деце Војводине у мају месецу и првог места на републичком Фестивалу дечјих фолклорних ансамбала у јуну ове године.

Немања Ротар изразио је задовољство због прилике да дочека чланове културно-уметничког друштва и честитао им на досадашњим успесима.

Реч је о заиста успешном удружењу које већ више деценија остварује бриљантне резултате на пољу аматерског стваралаштва, пре свега неговања наше традиције, културе, баштине, игре и плеса са овог поднебља, што је веомa значајно. И ове године били су врло активни, добили су низ признања и награда, што је разлог да они буду у Градској кући, да их угостимо и пожелимо им да наставе са оваквим импозантним, вредним и преданим радом. Наравно, то није никада успех само једне генерације људи, то је вишедеценијска борба и жеља да се један сегмент као што је аматерско стваралаштво, прецизно, фолклор, развије и држи на озбиљном нивоу, рекао је Ротар.

Члан Градског већа најавио је да је у плану да локална самоуправа наредне године, одвојено од Конкурса за су/финансирање пројеката у култури, распише конкурс за аматерска удружења, у циљу додатног подстицаја и помоћи аматерском културном и уметничком стваралаштву.

Уметнички директор КУД-а Дејан Трифуновић изјавио је:

Ово је један изузетан резултат и континуитет дугогодишњег и успешног рада. Ова генерација је изузетно талентована и овај резултат то најбоље потврђује. Они су на дечијој Покрајинској смотри освојили прво место са максималним бројем поена, што је први пут у 55 година дугој историји фестивала да је нека група добила 100 поена. И на Републичкој смотри су освојили прво место и то је шеста златна плакета КУД-а „Станко Пауновић“ на овом такмичењу.

Секретар овог друштва Снежана Живковић Савин захвалила је на пријему и подршци Града културно-уметничком друштву и нагласила да је на Покрајинском такмичењу учествовао и дечији ансамбл нижих разреда и такође освојио златну плакету, што говори о континуираном и добром раду са децом.