Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање угостила је представнике средњих школа из више европских земаља који су гости Економско-трговинској школи „Паја Маргановић“ у Панчеву у оквиру пројекта „Смарт туризам“ Еразмус плус програма. Циљ пројекта је упознање културних садржаја градова и школа учесница, дружење и сарадња младих, упознавање обичаја и традиције различитих народа, ширење толеранције и прихватање различитости.

„Данашњи гости Панчева дошли су из пет земаља. Наравно ту су и ђаци из наше школе, школе домаћина. У пројекат је укључено 6 тимова из различитих држава, Италије, Бугарске, Турске, Француске, Грчке и Србије. „Смарт туризам“ у оквиру пројекта Еразмус плус је први европски пројекат где је учесник Економско-трговинска школа „Паја Маргановић“ и град Панчево, као партнер, у виду подршке и упознавања учесника са знаменитостима града, али и образовним системом у нашој земљи“, рекла је мр Татјана Божић.

Пројекат „Смарт туризам“ има за циљ афирмацију туризма у државама и градовима који су учесници, кроз прављење филмова на задату тему који се постављају на друштвене мреже како би свима били доступни за гледање.

„Реализација Пројекта почела је у децембру 2021. године и до сада је одржано 6 састанака на коме је учествовало по два професора и по пет ученика са смера Туристички техничар. Теме које се обрађују кроз овај пројекат су хотели, места за одмор и разоноду, менаџмент у туризму, разне манифестације у туризму, музеји и туризам, гастрономија и туризам, али и како путем електронских и друштвених мрежа можемо да представимо туризам. Наш задатак је да се представе музеји у Панчеву и околини и њихов значај за туризам“ подсетила је Татјана Божић, а затим и представила улагања која локална самоуправа има сваке године у сектору образовања.

До сада су се тимови састајали у Бугарској у Великом Трнову, у Италији у Пескари, у Турској у Истанбулу и у Грчкој у Јањини, а следеће место састанка је у мају у Француској у месту Гирон.