Поводом почетка школске године градоначелник Панчева Саша Павлов и чланица Градског већа за образовање мр Татјана Божић посетили су прваке у ОШ „Васа Живковић“, а заменик градоначелника Предраг Живковић и члан Градског већа задужен за комунаналну област и председник Комитета за безбедност саобраћаја Александар Стевановић поздравили су ђаке у ОШ „Исидора Секулић“.

Овом приликом уз срдачне честитке за почетак ђачког доба и поласка у 1. разред најмлађим школарцима подељени су саобраћајни пакети (безбедности прслуци и саобраћајни буквари) уз препоруке за безбедно понашање у саобраћају. Такође, најављена је и обука за ову генерацију првака на саобраћајном полигону реализованом први пут прошле године у граду Панчеву, која треба да се одржи средином месеца.

Градоначелник Павлов изјавио је овом приликом:

– За нас је заиста леп дан када овако започне обиласком ђака првака, пожелели смо деци сретан улазак у најлепше ђачко доба, поделили смо им ове чувене прслуке и букваре, који указују на нека основна правила у саобраћају, најавили полигоне, мислим да је то у овом тренутку најважније а везано за њихову безбедност, али претпостављам да ће прваке баке и деке пре свега, али и маме и тате један дужи период пратити до школе и назад. Свим ђацима првацима, али и свој деци још једном желим срећан полазак у школу, да стекну нова пријатељства, да им школа остане у најлепшем сећању И да наравно, много тога науче, јер је ово и једна велика школа живота.

Татјана Божић је такође честитала првацима и напоменула је да је ове године 1170 ђака уписало први разред, што је отприлике стандардни просек за град Панчево, а да су одељења формирана поштујући критеријум и правилник министраства, а то је да једно одељење мора имати минимум 25 ученика и ученица.

 

dsc_1113 dsc_1126img_20170901_090437