У среду, 18. јануара 2017. у Техничкој школи „23. мај” и у четвртак, 19. јануара у Електротехничкој школи „Никола Тесла“ одржана су превентивно-едукативна предавања из области безбедности саобраћаја у оквиру пројекта „Смањи гас“, који је суфинансирао Комитет за безбедност саобраћаја града Панчева. Пројекат реализују Ауто спортски клуб Petrо Маx из Новог Сада и Комитет за безбедност саобраћаја града Панчева.

Пројекат је усмерен ка унапређењу нивоа знања и ставова ученика завршних разреда средњих школа у граду Панчеву из области безбедности саобраћаја, а за сада се спроводи у Медицинској, Електротехничкој и Техничкој школи.

У оквиру пројекта, тестирано је знање и поштовање саобраћајних прописа панчевачких средњошколаца, који су на одржаним предавањима имали прилике и да учествују у симулацији дејства алкохола, умора, поспаности и псохоактивних супстанци уз помоћ тзв. „пијаних наочара“ и спознају могуће негативне последице ризичног понашања у саобраћају и дејство различитих опасних фактора који утичу на психомоторне способности човека при самом кретању, а камоли при управљању возилом.

projekat-smanji-gas