У среду, 25. новембра 2015. године, у Градској управи града Панчева потписан је Уговор између Атлетског савеза Србије и града Панчева о обезбеђивању идејног пројекта за изградњу атлетске стазе у оквиру градског стадиона Панчево.
Уговор су потписали градоначелник Панчева Саша Павлов и генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић.

О значају који атлетска стаза има за град, градоначелник је изјавио:

– Ово је први корак ка ребрендирању Панчева. Панчево је град спорта, сви о томе причамо, али стање инфраструктуре не би указивало на тако нешто. Ми морамо да средимо постојећу инфраструктуру и изградимо нову. Спорт мора да буде свима доступан и биће, пре свега нашим професионалним спортистима који остварују изузетне резултате, али и осталим грађанима, да би могли да свој живот воде у оптимистичнијем и бољем правцу, јер спорт пружа такав осећај. Град Панчево треба и мора да постане центар спортског туризма и већ ће се усвајањем Стратегије развоја спорта 2015-2018. до краја године створити и правно-формални услови да се направимо један Акциони план и кренемо у реализацију свега овога, поручио је градоначелник и истакао да је ова стаза значајна не само за развој атлетике, већ и за развој школског спорта и других спортова.

Генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић изјавио је да ће према светским стандардима, нова атлетска стаза омогућити организацију међународних догађаја и признавање рекорда постигнутих на такмичењима:

– Непуна два месеца од почетне идеје и првог састанка са градоначелником Панчева, дошли смо до реализације првог дела приче. У току пролећа надам се да ће се почети изградња инфраструктуре са реконструкцијом постојећег терена и да ће крајем године она завршити, како би наши атлетичари и сви млади који желе да се баве атлетиком и спортом, имали врхунске услове, као што то имају њихове колеге широм Европе и света, рекао је генерални секретар.

Миле Угрен, дугогодишњи тренер Атлетског клуба „Динамо“, који је тренирао врхунске атлетичаре попут Марине Мунћан и Милоша Миловановића, овим поводом рекао је:

– Ја сам толико одушевљен јер ово сам чекао преко 50 година. Ја сам и сам дошао у овај клуб 1967. и када сам видео каква је стаза, иако нисам познавао ту проблематику, мислио сам да то баш тако треба. Међутим, када сам видео како је у другим срединама, схватио сам да једног дана треба и ово Панчево да има. Панчево је заиста и атлетски град, и поред свих осталих спортова. Друго, мислим да и највећу традицију имамо, јер атлетика у Панчеву датира од 1922. године, чак смо тада били прваци државе, тако да то моје одушевљење иде до бескраја и заиста, ја сам већ у годинама кад сам и званично у пензији и сад хоћу и у спортску пензију да одем, да оставим иза себе стазу и зато се и захваљујем овом приликом и Граду, и Републици, и Војводини, која је заиста пуно учинила да овако нешто остваре, односно да остваре мој сан.