U Pokrajinskoj vladi je danas, 31. januara 2020. godine, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodelio ugovore predstavnicima 22 lokalne samouprave u AP Vojvodini za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima vodoprivrede i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta. Reč je o projektima koji se realizuju preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Uručivanju ugovora prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Pokrajinska vlada izdvojila je 3,9 milijardi dinara za infrastrukturne projekte u AP Vojvodini.

Uprava za kapitalna ulaganja odobrila je sredstva gradu Pančevu za projekat rekonstrukcije ulice Dimitrija Tucovića u Pančevu. Dužina ulice je 1.255 metara, radi se potez od ulice Moše Pijade do Knićaninove ulice. Ugovor će biti na višegodišnje finansiranje (dvogodišnje). Uprava je po ovom javnom pozivu opredelila 150 miliona od čega se izvode radovi u 2020. godini (u 1. etapi će biti komplentno sredstva Uprave) na prvoj deonici ulice od Moše Pijade do ulice Mihajla Pupina (785m), a u drugoj godini na deonici od Mihajla Pupina do Knićaninove ulice (470m) gde je Grad predvideo sufinansiranje 50%.

Iznos planiranih sredstava za realizaciju projekta u narednim godinama je oko 71 milion dinara, jer je procenjena ukupna vrednost investicije oko 220 miliona dinara.

Gradonačelnik Saša Pavlov rekao je da je ovaj projekat od izuzetnog značaja za grad i građane Pančeva jer predstavlja unapređenje saobraćajne infrastrukture, što je važno i za dalji ekonomski razvoj Pančeva:

– Kao prvo, kroz rekonstrukciju saobraćajnice na ovaj način obezbeđujemo bezbedno odvijanje kolskog, pešačkog, biciklističkog saobraćaja i javnog prevoza, u ulici koja se nalazi u zoni osnovne škole i koja vodi ka Severnoj industrijskoj zoni u Pančevu, a kao drugo, obezbeđujemo prateću infrastrukturu, posebno mogućnost odvođenja atmosferskih voda u ulici i ulicama koje gravitiraju ka ulici Dimitrija Tucovića. Radovi su na kompletnoj infrastrukturi ulice: kišni kolektor od Moše Pijade do Mihajla Pupina, pošto od Mihajla Pupina do Knićaninove postoji od 1998. godine, kompletna kišna kanalizacija, rekonstrukcija priključaka fekalne kanalizacije, vodovod je urađen. Zatim, javno osvetljenje cele ulice, niskonaponski razvod u saradnji sa Elektrodistirbucijom, kolovoz, kolski prilazi, trotoari, biciklistička staza, parkinzi, saobraćajna signalizacija. Direktnu korist će imati između 800 – 900 domaćinstava i poslovni subjekti u predmetnoj ulici, oko 2500 zaposlenih u preduzećima u ulici i Sevrnoj industrijskoj zoni, učenici i zaposleni u OŠ “Vasa Živković”, gosti hotela, korisnici usluga MZ “Gornji grad”, posetioci Preobraženjske crkve, a indirektno svi građani i poslovni subjekti u Pančevu – istakao je Pavlov.