Игор Мировић, председник Покрајинске владе, заједно је са Огњеном Бјелићем, покрајинским секретаром за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Данетом Бастом, покрајинским секретаром за омладину и спорт и Недељком Ковачевићем, директором Управе за капитална улагања, посетио град Панчево.

Њих су дочекали градоначелник Панчева Александар Стевановић и градска менаџерка Маја Витман.

Повод посете су завршни радови на реконструкцији Улице цара Лазара од Улице војводе Радомира Путника до Улице др Светислава Касапиновића и почетна фаза радова на реконструкцији Улице цара Лазара од Др Светислава Касапиновића до Улице др Жарка Фогараша.

Александар Стевановић, градоначелник Панчева, захвалио се на посети:

– Ово је заиста један велики, капиталан, пројекат који реализује град Панчево, уз велику помоћ коју нам пружа АП Војводина, што директно, што путем Управе за капитална улагања. Налазимо се у Улици цара Лазара, једној од најважнијих улица у нашем граду, „жила“ која спаја центар града са неколико насеља и јужним селима. Ми смо заједничким снагама са АП Војводином урадили пројекат и кренули у реализацију ове инвестиције која је вредна 227 милиона динара. Радови су увелико у току, како би она ускоро добила потпуно нов изглед. Улица ће бити потпуно реконструисана од фасаде до фасаде у целој својој дужини од 1410м. Биће замењено комплетно све, подземне инсталације, електро-инсталације, фекална канализација и кишна канализација, али и нова коловозна конструкција. Бољом организацијом простора смо добили више паркинг места, али оно што је можда и важније, добили смо бољу организацију зелених површина у овој улици.

Игор Мировић, председник Покрајинске владе, рекао је да заједничким снагама Покрајинска влада и град Панчево реконструишу Улицу цара Лазара:

– Урадили смо добро свој посао, припремили велику инвестицију, вредности преко 220 милиона динара. Финансирамо овај пројекат, вредни људи раде према динамици која је уговорена и очекујемо да негде током јуна месеца грађани Панчева могу да прошетају овом улицом која ће бити потпуно реконструисана у свим сегментима реконструкције, од тротоара, паркинг места, нових садница и зеленила. У Панчеву смо у протеклих шест година инвестирали готово милијарду динара средстава са покрајинског нивоа. Реконструисали смо Панчевачку болницу, извели значајне радове у индустријској зони, помогли држави да доведе бројне компаније које сада раде у Панчеву, које својом снагом и вредношћу које реализују на тржишту, заправо пуне и локални буџет, што омогућава граду Панчеву да припрема пројекте и да се удружује и технички и финансијски са Покрајинском владом, како бисмо заједно реализовали послове који су овде важни.