Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио je у суботу 6. јула 2019. године Панчево, и са представницима општине и спортских организација овог краја обишао школе и спортске клубове у Месним заједницама Јабука, Долово и Омољица.

У обиласку МЗ Јабука, Долово и Омољица уприличено je дружење са ђацима и спортистима, додељена спортска опрема и разговарано о даљем развоју спорта и омладине овог краја.

Министар се у МЗ Јабука упознао са ђацима и спортистима из ОШ „Гоце Делчев“, ОФК „Југославија“ и ЖРУ „Јабука“, док је у МЗ Долово уприличено дружење са ђацима ОШ „Аксентије Максимовић“ и ЖРК И МРК „Долово“. На крају дана, минстар је посетио и МЗ Омољица и ОШ „Доситеј Обрадовић“ и одбојкаше ОСУ „Младост 1973“ у МЗ Омољица, доделивши комплете спортске опреме свим посећеним школама и клубовима.

– Лично сам се и пре ове посете уверио да су ученици и млади спортисти из Панчева изузетно посвећени темељитом раду и усавршавању у свим областима њиховог интересовања, а да су се прочули и ван граница Србије по успесима које су постизали у програмима „Спорт у школе“, „Мале Олимпијске игре“ и регионалним „Спортским играма младих“. Школски спорт ствара будуће шампионе и здраво друштво, а запажена остварења овдашњих школа и спортских клубова нас обавезују да још интензивније радимо на изградњи спортске инфраструктуре, едукацији младих о важности бављења спортом и унапређењу услова и стручности за развој клупског спорта и такмичења. Истовремено са тим, наставићемо да интензивирамо сарадњу са градом кроз пружања подршке активностима Канцеларије за младе, давања још већег броја стипендија у оквиру Фонда за младе таленте и остале начине са циљем стварања услова за професионално оспособљавање, лични развој и друштвену афирмацију младих овог краја. Млади су наша најсветлија будућност, и једино кроз отворен и одговоран однос са свим учесницима у систему спорта и представницима омладинских организација моћи ћемо да им створимо услове да се даље развијају, стичу знања, искуства и самопоуздање и стално проширују границе остварења њиховог пуног потенцијала – истакао је министар Удовичић на крају посете Панчеву.

Градоначелник Панчева Саша Павлов је изразио велику захвалност министру омладине и спорта Вањи Удовичићу на посети граду Панчеву:

– Град Панчево је у овом мандату уложио значајна средства за побољшање привредног амбијента, повећање зона за инвестирање, односно привлачење директних страних инвестиција, све у циљу смањења незапослености, повећања конкурентности на тржишту рада и већег пуњења јавним приходима нашег буџета, јер онда се отвара могућност и за други стратешки приоритет, а то је улагање у насељена места. Ми смо данас обишли МЗ Јабуку, Долово и Омољицу. Акценат је на спортској инфраструктури. Неке пројекте смо већ заједнички договорили и на некима ћемо да радимо у наредном периоду. Насељена места су нам приоритет и зато ми је драго да је свој значај томе дао и министар Удовичић данас својом посетом.