Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и градоначелник Саша Павлов, обишли су у четвртак 11. јула 2019. године новоизграђени мултифункционални терен и кошаркашки терен, који се налазе у основној школи „Доситеј Обрадовић“ у насељеном месту Омољица у Панчеву.

– У име Покрајинског секретаријата за спорт и омладину желим да се захвалим градоначелнику Панчева Саши Павлову на успешно реализованом овом заједничком пројекту. Када је прошле године школа конкурисала и када сам ја дошао овде, деца су играла кошарку на трави, што је био класичан пример да немају школску инфраструктуру и градоначелник је са својим тимом људи и директором и делегирао као један од приоритета санацију и адаптацију спортске инфраструктуре за ову школу и сада сам презадовољан да данас видимо оваква два терена препуна деце. Још једном се показало да заједничким радом лакше реализујемо постављене задатке. Настављамо заједно да радимо, ово није једини пример реновирања у Панчеву. Реновирали смо у основној школи „Братство јединство“, у школи у Иванову такође терен заједно са Градом Панчевом и настављамо у том правцу. Секретаријату за спорт и омладину основна циљна група за санацију и ревитализацију спортске инфраструктуре јесу школе, отворени терени, фискултурне сале. За ове три године реализовано је преко 190 пројеката у вредности од преко 270 милиона динара за санацију и адаптацију опремање и изградњу спортске и школске инфраструктуре и јавне инфраструктуре. Настављамо даље, ово је због наше деце и наше будућности, јер је основ за развој спорта школски спорт и то заједно са свих нивоа власти треба да подржимо. Захвалио бих се данас и Одбојкашком савезу Војводине који је хтео да подржи пројекат и да званично буде овде данас са нама и одржи јавни спортски час, где се окупило око 80 деце из одбојкашких клубова Јужног Баната, што показује како позитиван одјек имају овакви пројекти које реализујемо, изјавио је покрајински секретар Владимир Батез у Омољици.

Градоначелник Павлов изразио је задовољство поводом посете покрајинског секретара и истакао да су ова два терена пример заједничког улагања и реализације оног што је договорено.

– То је модел како доћи до успеха и како инфраструктурно обезбедити услове да људи остају у насељеним местима. Омољица ово заслужује, између осталог и што према статистичким подацима има највећи наталитет међу насељеним местима у Јужном Банату. Ово је пример заједничког улагања, које смо управо са покрајинским секретаром договорили приликом његове последње посете овом месту. Град је уложио 3 милиона динара како би се направила адекватна асфалтна подлога за постављање тартан подлоге. Према договору, Покрајина је обезбедила 3 милиона за постављање тартана на кошаркашком терену, а ми смо овај пројекат финансијски затворили у сарадњи са компанијом НИС кроз њихов програм „Заједници заједно“ и обезбедили додатних 3,5 милиона како би ставили подлогу и на рукометни терен. Омољица ово заслужује, школа „Доситеј Обрадовић“ ово заслужује, ово су деца Омољице заслужила и надам се да ће дуго користити ове терене, бар до оног што смо обећали и што је план да урадимо у наредне четири године, а то је изградња мултифункционалне хале, изјавио је Саша Павлов, истичући још једном да сарадња Града Панчева и покрајинског нивоа власти никада није била боља.