Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас град Панчево. Секретар се састао са градоначелником Сашом Павловим и председником Спортског савеза града Панчева и светским шампионом у каратеу Слободаном Битевићем.

Током посете секретар је обишао карате клуб „Динамо“ и Спортски савез града Панчева. Секретара Батеза су дочекали и поздравили и млади каратисти као и генерални секретар Спортског савеза града Панчева Дејан Перић, директор ЈКП „Младост“ Панчево Предраг Стојадинов и координаторка Канцеларије за младе града Панчева Мирјана Савков.

Повод посете био је реализација пројекта на основу ког су ЈКП „Младост“ одобрена средства за нове татами струњаче за карате клуб „Динамо“ преко конкурса Покрајинског секретаријата за изградњу, одржавање и опремање спортских објеката у АП Војводини у вредности од 428.198,40 динара.

– Данас имам велико задовољство да сам у посети граду Панчеву. Панчево је један од најважнијих спортских градова у Војводини. Данас је прилика да сумирамо све оно што смо до сада реализовали заједничким радом и да видимо шта би још могли да урадимо. Трудимо се да на територији целе Војводине преко наших конкурса подржавамо развој спорта у складу са програмом развоја спорта АП Војводине. Ту имамо неколико области. Област инфраструктуре преко конкурса за санацију, адаптацију, опремање и изградњу спортских терена и спортских објеката и конкурсе који доприносе развоју спорта, као и конкурсе за манифестације од значаја за АП Војводину и за учешће спортиста из Војводине на међународним манифестацијама. Уз то Секретаријат финансира комплетан систем покрајинских и гранских савеза где имамо 56 гранских савеза на редовном финансирању, тако да сви ми заједно чинимо спорт Војводине. Панчево је за нас сигурно један од најважнијих градова на спортској мапи Војводине, што се тиче спортске инфраструктуре, али наравно и што се тиче и резултата и подршке Града Панчева у области спорта – навео је секретар Батез.

Том приликом потписан је и уговор у вези са финансирањем пројекта Канцеларије за младе града Панчева под називом „Млади су у моди“, а који је одобрен на конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, у износу од 500.000,00 динара.

– Пошто Секретаријат није задужен само за област спорта, наравно, ту је увек тема и омладина. Панчево је познат као град који и у тој области даје изузетну подршку младима. Данас заједно са градоначелником Сашом Павловим и његовим сарадницима, представницима Спортског савеза, великим шампионом Слободаном Битевићем и великим шампионом Пеђом Стојадиновим који су ми домаћини имам стварно задовољство да разговарам на тему актуелне ситуације у панчевачком спорту, а посебно ми је задовољство што смо данас обишли и ову салу где је из конкурса Покрајинског секретаријата финансирана нова подлога, нови татами у овом простору који је дао велике шампионе, светске и европске – истакао је Батез.

Секретар је навео да је у претходном периоду реализовано више од 80 пројеката и у области спорта и у области омладине у вредности око 40 милиона динара.