Уз подршку града Панчева хуманитарна организација „Дечје срце“ је у холу Градсе управе поделила 66 новогодишњих пакетића деци са сметњама у развоју.

„Град Панчево има добру сарадњу са хуманитарном организацијом „Дечјим срцем“ из Београда, који данас уручује 66 пакетића за децу ометену у развоју и њиховим личним пратиоцма. Град Панчево је пре неколико година увео услугу личног пратиоца за децу ометену у развоју и ове године је укупно извојио 39 милиона динара за 66 пратилаца. За следећу годину смо планирали да уложимо 69 милиона и укупно ћемо имати 82 деце која ће бити покривена личним пратиоцима, тако да нећемо имати деце на чекању. Сарадња са „Дечјим срцем“ се наставља и за следећу годину смо им обезбедили простор, а они средства за радни центар који ћемо отворити овде у Панчеву. Ту ће деци ометеној у развоју бити омогућено да раде, да се запосле, а осим тога, отворићемо и један мали кафић у којем ће моћи да се друже и проводе време“ рекао је Миленко Чучковић, члана Градског већа града Панчева задужен за рад, запошљавање и социјалну политику.

Организација „Дечје срце“ већ 22 године помаже особама са сметњама у развоју кроз спровођење интегративних, психосоцијалних и едукативних програма, а пружа услуге личног пратиоца деци са сметањама у развоју на територији Панчева, коју финансира Град како би деци са сметњама у развоју био побољшан квалитет живота.

„Ми смо и ове, као и претходне године, у сарадњи са градом Панчевом, припремили за децу са сметњама у развоју поклоне, али и за њихове личне пратиоце, који им пружају подршку у васпитно-образовној установи. Веома је значајна подршка личног пратиоца, јер они пружају деци подршку у току социјализације, осамостаљивања, пажње на наставне активности, тако да је од изузетног значаја да их имају. Имамо одличну сарадњу са Градом Панчевом, која траје дуги низ година“, истакла је Наташа Воденичар, представник хуманитарне оранизације „Дечје срце“.

Симболични новогодишњи поклон су добили и лични пратиоци деце, који кажу да то јесте тежак, али истовремено и јако леп посао.