Маја Витман градска менаџерка је обишла радове на реконструкцији дела улице Димитрија Туцовића, од улице Михајла Пупина ка улици Уроша Предића. Припремни радови су почели у понедељак 4. марта, деоница је затворена за саобраћај, а аутобуске линије су преусмерене на улице Моше Пијаде, Светог Саве ка Светозара Шемића.

„Дуго смо најављивали реконструкцију улице Димитрија Туцовића и радујемо се, јер су суграђанке и суграђани Панчева имали вере у нас и обећање које смо дали. Значај реконструкције ове улице је вишеструк, јер она спаја центар града са државним путем који води ка Опову и Ковачици, али је уједно и веза до зоне Север. Радови прве фазе су предвиђени да теку ка улици Моше Пијаде и улица ће се затварати од раскрснице до раскрснице, како радови  буду напредовали. Уговор за извођење радова смо потписали почетком новембра месеца 2023. године, али смо радове започели сада због временских услова. Такође, један од разлога је и целокупна реконструкција гасоводне мреже са око 120 прикључака, те због грејне сезоне, није било рационално да се уђе раније у ове радове“ рекла је Маја Витман и објаснила да је Управа за капитална улагања АП Војводине, прихватила прерађен пројекат и ове године определила средства, више од 50% од уговорене вредности што је значајна уштеда у буџету Града Панчева, а која ће бити искоришћена за реализацију других инвестиција.

Реконструкција улице Димитрија Туцовића обухвата дужину од 1255 метара, од раскрснице са улицом Моше Пијаде до Книћанинове и то изградњу недостајуће атмосферске канализације, реконструкцију електроинсталација, као и обостраног гасовода са изградњом прикључака, нову саобраћајницу ширине 7 метара, обостране пешачке стазе у ширини од 1,6 метара и бициклистичку стазу дужине 770 метара од улице Уроша Предића до Книћанинове, додатна паркинг места, нову уличну лед расвету и уређење зелених површина у сарадњи са ЈКП „Зеленилом“.

„Када сам рекла да смо препројектовали, то се односило на додатне захтеве суграђана које смо уважили, као што је постављање семафора на раскрсницама са улицама Уроша Предића и Иве Курјачког, у циљу подизања безбедности свих учесника у саобраћају на фреквентној саобраћајници. Такође, тема препројектовања је био и велики број нових прикључака и разних захтева људи који овде живе, како би смо им колико је год било могуће помогли да реше своје вишедеценијске проблеме, наравно, у складу са струком и прописима, јер на крају ове двогодишње инвестиције циљ нам је добијање употребне дозволе“ нагласила је градска менаџерка Витман и подсетила све које желе да се прикључе на инфрасруктуру, да је потребно да поднесу захтеве са уредном документацијом, јер након завршетка радова, у складу са законским прописима две године неће бити у могућности.

Бранислав Глигорић, председник Месне заједнице „Горњи град“ се такође захвалио суграђанима на стрпљењу и подсетио да је улица Димитрија Туцовића 16. улица на територији Горњег града, а трећа по величини која се комплетно реконструише у овом насељу.

Радови прве фазе, од улице Михајла Пупина до улице Драгутина Илкића Бирте биће завршени 4. јула ове године, затим се прелази на другу фазу радова која обухвата део улице од Михајла Пупина до улице Моше Пијаде и последња, трећа фаза ће обухватати радове у делу између Книћанинове и улице Моше Пијаде. Укупна вредност радова је 362.373.891 динара са ПДВ-ом.