У Народној башти од 24. до 26. маја 2024. године, панчевци и посетиоци из околних места имаће прилику да уживају у незаборавном винском искуству током фестивала „Wine Weekend“.

Овај фестивал означава почетак јединственог културног догађаја у Панчеву, на коме ће се окупити преко 30 реномираних излагача вина и хране. Поред широког спектра вина и укусне хране, посетиоци ће моћи да се препусте разноврсном музичком програму, у оквиру кога ће наступити Панчевачки камерни оркестар „Панартист“, Тамбурашки оркестар Панчева под управом Михајла Јовића, Хор „Вокал кидс”, Alex B. и „The Fergusons“, „Dejan Petrović Big Band”, као и Фестивалски оркестар и хор „Виртуози“ под диригентском палицом маестра Бојана Суђића.

Посеотиоци ће имати прилику да пробају и открију разлике у тероарима јужне Србије, Шумадије, Фрушке горе и наравно, Баната, као и да уживају у њима уз савршено упаривање с разноврсним сиревима и деликатесима.

Сви музички програми су бесплатни, док ће за дегустацију вина бити обезбеђене чаше које се могу изнајмити на самом догађају уз депозит (500 динарa), који ће бити враћен по повраћају чаше.

Не пропустите прилику да се придружите овом јединственом винском искуству и упловите у свет врхунских вина, укусне хране и фантастичне музике на фестивалу „Wine Weekend“ у Панчеву!

Пројекат спроводи Туристичка организација Панчева уз подршку Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, а покровитељ фетивала је Града Панчева.

Инстаграм: @pancevoww

ФБ: @Pančevo Wine Weekend