Свечано потписивање уговора о учешћу града Панчева у реализацији програма „Србија у ритму Европе“ великом такмичарском певачком програму у којем учествује 20 градова и општина Србије, а учесници су деца из основних и средњих школа, у овом случају са територије града Панчева који ће извести нумеру на језику једне земље Европе, која буде додељена, те на тај начин представити и град Панчево и додељену земљу, потписали су члан Градског већа задужен за културу и омладну, Немања Ротар и Игор Карадаревић, директор програма „Србија у ритму Европе“.

Финално такмичење увек се организује у граду који је претходне године победио, а ове године 2019. то ће бити у Врњачкој бањи.

Члан Градског већа града Панчева задужен за културу и омладину, Немања Ротар, изјавио је да је учешће на овом такмичењу врло важно, како за младе, тако и за сам град:

– Хвала вам што сте дошли на свечано потписивање овог уговора. Заправо, реч је о једном лепом програму који пре свега афирмише једно пријатељство међу народима, дакле афирмише дечије стваралаштво, афирмише културну баштину читаве Европе. Нама је била велика част да смо пре једно недељу дана имали први састанак на ову тему и да је Њ.Е. амбасадор Бугарске присуствовао том састанку и када је он заправо изнео своју жељу да управо Панчевци, односно деца из Панчева, певају песме на бугарском језику, језику земље која је нама комшија, земље у непосредном суседству.

Сам програм и само такмичење је нешто што је исто јако занимљиво, реч је о једном програму који афирмише, као што сам рекао, децу, дечије стваралаштво и наравно у фокус ставља град Панчево, као једну развијену културну средину која по много чему може да парира и већим градовима у овој земљи.

Директор програма такмичења „Србија у ритму Европе“, Игор Карадаревић, истакао је велико задовољство што се и град Панчево придружио овој манифестацији:

– Град Панчево је за нас референца и имати овакав град и овакве људе у организацији је олакшавајућа околност и за нас и за живи телевизијски пренос и за рад са децом наредних шест месеци. Деца из Панчева ће се такмичити против деце града Суботице, Сомбора, Новог Сада, Сремске Митровице, града Ниша, Крагујевца, Краљева, Лесковца, Врања, Ћуприје, Врбаса, дакле и великих и малих градова у Републици Србији. Сваки град преставља једну земљу Европе. Градоначелник Панчева и господин Немања Ротар, препознали су значај овог такмичења за град и решили су да деци Панчева обезбеде нешто што не могу да имају у њиховом свакодневном животу, нешто што ће им значити за напред. Очекујем да ће наше другарство прерасти у пријатељство и у веровање и да ћемо граду Панчеву давати све више пажње на нашем програму и да ћемо из године у годину расти као партнери кроз овај пројекат.