У четвртак, 23. фебруара 2017. године у Малој сали Градске управе градоначелник Саша Павлов уручио је 32 уговора корисницима којима ће бити додељени пакети грађевинског материјала у оквиру Регионалног стамбеног програма за побољшање услова становања за територију града Панчева.

У оквиру потпројекта 2 биће додељени пакети за 18 корисника, а у оквиру потпројекта 4 пакете ће добити 14 корисника, са максималном вредношћу пакета до 9.500 евра.

Градоначелник Саша Павлов изјавио је:

Ми ове активности спроводимо од 1991. године, када је у Панчево дошло око 12.000 избегличких породица, за које је Град заједно са Комесаријатом за избеглице и миграције РС, преко нашег локалног Повереништва и међународних хуманитарних организација обезбедио велика материјална средства по многим програмима, а највише по програмима откупа сеоских кућа и кроз хуманитарну помоћ.

Градоначелник је навео да је Град у протеклих 12 година породицама избеглих и интерно расељених лица доделио на коришћење 164 стамбених јединица, 217 пакета грађевинског материјала, укупне вредности од готово 45 милиона динара, 11 сеоских кућа укупне вредности од скоро 10 милиона динара и четири монтажне куће вредности од 10 милиона динара. У оквиру економског оснаживања ових породица и расељених и избеглих лица, обезбеђена су средства за рад за 37 породица укупне вредности од око 5 милиона динара.

За ову популацију у граду је за програме помоћи и подршке до сада издвојено 84 милиона динара, истакао је Павлов.

Члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Миленко Чучковић рекао је:

Град Панчево ће и у овој години аплицирати и већ имамо најаве да ћемо добити средства за нове пројекте у оквиру Регионалног стамбеног програма збрињавања, тако да ће и они који сада нису добили средства, моћи да поднесу захтев и надам се да ће то бити позитивно решено.

Члан Градског већа подсетио је да је пре месец дана уручено 14 уговора за откуп сеоских домаћинстава и да се су тренутно у поступку процедуре за откуп монтажних кућа, које су већ додељене, како би се ове куће испоручиле.