Маја Витман, градска менаџерка Панчева свечано је отворила најмодерније дечје игралиште на Тамишком кеју у присуству најмлађих суграђана, њихових родитеља, бака, дека и васпитача. Хор „Вокал кидс“ је отпевао „Песму о Пачеву“, а затим су малишани почели да испробавају постављене справе на игралишту.

„Почели смо да уређујемо кеј пре неког времена, али сам сигурна да ће ово ново, дечје игралиште, донети највише радости и осмеха нашим најмлађим суграђанима. Могу слободно да кажем да је ово игралиште најлепше, најмодерније и јединствено на територији читаве Републике Србије, имајући у виду сам дизајн и концепт игралишта. Игралиште за наше малишане представља резултат заједничког рада и посвећености, и важан корак ка стварању бољих услова за одрастање и развој наше деце, али и свих нас, јер кеј заузима важно место у животу свих нас Панчеваца. Пажљиво смо бирали локациију, имајући у виду да је Град Панчево прилично богат како културним, тако и историјским наслеђем, стога је ово место тако и одабрано, у непосредној близини старе железничке станице, Црвеног магацина и Вајфертове пиваре. Ово игралиште ће омогућити малишанима дружења, фантастичне и безбрижне тренутке у њиховом одрастању, као и стицање нових вештина и знања, јер справе које су доступне намењене су малишанима узраста од две до дванаест година. Из тог разлога мислим да ће ово место бити од посебног значаја и да ће можда постати и центар активности, како нашим најмлађим суграђанима, тако и родитељима, бакама, декама, па и васпитачима“, рекла је Маја Витман.

На игралишту се налазе занимљиви садржаји, као што су зип лајн, локомотива, бродић и замак са пењалицом и тобоганом, разне љуљашке, клацкалица, мрежа за пењање и интерактивне игре.

„Кеј се налази у непосредној близини основних школа, као и вртића, па ће сви они који похађају ове установе имати могућност да веома брзо стигну до овог игралишта. Свима желимо да уживају, да се радују и да буду део једне нове историје и да градимо наше Панчево, да буде боље сутра, него што је данас, а ми ћемо, свакако, наставити даље са улагањима“, нагласила је градска менаџерка Витман.

Вредност радова новог дечјег игралишта је 43 милиона динара.