Александар Стевановић, градоначелник Панчева је свечано отворио просторије огранка новосадске Фондације „Светозар Милетић“, нове културне институције, у присуству представника Фондације, оснивача Немање Старовића и Огњен Карановићи и управника Срђана Граовца.

„Изразито ми је задовољство што данас у Панчеву отварамо просторије огранка Фондације која носи име једног од најзначајнијих и најутицајнијих српских политичара са краја 19. века, Светозара Милетића. Политичара који је својим речима и делима учинио много за, пре свега, очување српског националног идентитета, али и очување културе и традиције Срба на овим просторима, баш као што се залаже и председник наше државе, Александар Вучић, а и сви ми који следимо његову политику. Отварајући врата ових просторија враћамо се традицији српске читаонице, у којој ћемо сви ми моћи да учимо, да стичемо нова знања, да се подсетимо онога што смо заборавили, да се посветимо образовању и усавршавању младих нараштаја следећи пут наших предака. Велика ми је част што сам овде и испред града Панчева, али у своје лично име, јер сматрам да су оваква места од великог значаја за Србе и Србију и желим вам да наставите да радите као што сте то радили и до сада, а ми као Град ћемо пружити подршку колико год то можемо“ рекао је Стевановић.

Срђан Граовац управитељ Фондације се захвалио граду Панчеву на свему што су урадили и на помоћи коју су пружили, док је Огњен Карановић, један од оснивача ове Фондације појаснио да нас мисли и дела окупљају и уједињују.

Огранак Фондације у Панчеву налази се у Улици Димитрија Туцовића бр. 4.