Члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Миленко Чучковић дочекао је у четвртак, 5. јануара 2017. године, у Зеленом салону, породице са територије града Панчева у којима су се родиле тројке, а поводом једнократне новчане помоћи у износу од 60.000 динара коју су породице Жепша-Васовић, Ђокић, Јездимировић, Арамбашић и Жарков добиле крајем 2016. године.

Ово није само материјална помоћ, ово је знак да смо ту, да бринемо и да нам је циљ да у овим изазовним временима очувамо породицу, као основни стуб друштва, да подстичемо рађање деце, да наших Панчеваца буде више, да та дечица израсту у зреле, одговорне, образоване људе и наставити овај наш заједнички посао, а то је да наш град буде боље место за живот. Мени је драго да и ове године имам прилику да вас поздравим, да поразговарамо о томе како сте, о изазовима које носи одгајање деце и да видим како ваши малишани расту, као из воде. Ми смо ту, за вас и у годинама које следе, у то будите сигурни, поручио је члан Градског већа Чучковић.

Он је навео да је утврђено право на једнократну новчану помоћ мајкама за случај рођења тројки или четворки сваке календарске године након године рођења деце до десете године живота деце и у ту сврху одобрена су финансијска средства од 20.000 динара по детету, односно по 60.000 за сваку породицу.

Имамо пет породица са тројкама узраста до 10 година и, осим тога, две породице са старијом децом, до узраста средње школе, које такође пратимо. Град ће пратити вашу децу и након навршених 10 година живота, за набавку уџбеника и опреме до завршетка средње школе, рекао је Чучковић.

Мислим да ниједан град не пружа породицама с децом колико Панчево. Јако пуно нам значи овакав вид подршке, рекла је једна од мајки Софија Арамбашић.

Татјана Радошевић Ђокић, чији су дечаци напунили осам година, такође је рекла да им веома значи подршка Града:

Много нам значи што Град мисли на нас. Они немају од кога да наследе одећу и обућу.  Све мора да се купује. Три тренерке није доста – једна је после доручка већ прљава, тако да нам заиста много значи, кад они сад имају свој фонд, може да се размишља и о школској екскурзији, не морате да размишљате колико ће коштати те књиге, а знате да мора да се купи апсолутно све и то пута три, рекла је Татјана.

Према речима Миленка Чучковића, сем новчане помоћи породицама са тројкама, за свих 7 породица, за набавку уџбеника, у износу од 20.000 динара по детету, у 2016. години установљени су и једнократна новчана помоћ од 20.000 динара мајкама за прворођено дете, новчана помоћ незапосленим породиљама у износу од 42.000 динара, чија се исплата врши месечно у износу од 7.000 динара за период од 6 месеци и једнократна новчана помоћ од 5.000 динара за набавку пакета за новорођенче.