Мр Татјана Божић, чланица Градског већа за образовање отворила је балетско такмиченње у дворани Културог центра Панчево. Организатор такмичења у класичном и модерном балету је Центар за игру Београд, а учесници су били како из наше земље, тако и из иностранства.

„Такмичарима, наставницима и родитељима желим пријатан боравак у нашем граду. Захваљујем се Љубиши Николићу, бившем солисти балета Народног позоришта, а данас врсном педагогу на организацији и дугогодишњем доприносу балету у Панчеву и многобројним успесима и његовим и његових ученика. Захваљујем се и директору Балетске школе „Димитрије Парлић“ на свесрдној помоћи у промовисању ученика и наставника, јер само тимским радом се постиже успех. Град Панчево је увек ту да препозна потребе школа, наставника и ученика, али и да награди труд и успех. Такмичарима желим успешно такмичење, а публици да уживам у програму“, рекла је на отварању мр Татјана Божић.

Уз рад са децом свих узраста и у више градова, Центар за игру је постао оснивач Балетског такмичења, које се одржава два пута годишње и окупља бројна Студија за игру и плес. Учесници различитих старосних доби који изводе све играчке технике, на челу са класичним балетом добијају награде, пехаре, медаље, похвалнице и дипломе, јер балетско такмичење из године у годину подиже уметнички ниво извођења програма.