Пројекат под називом „Тренинг безбедне вожње за возаче мотоцикала“ успешно је реализован дана 19.06.2017. године у Панчеву. Пројекат, за који је владало велико интересовање и кроз који је успешно прошло преко 20 мотоциклиста, усмерен је ка смањењу броја страдалих возача мотоцикала на територији града Панчева.

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, Асоцијација за безбедност мотоциклиста и Комитет за безбедност саобраћаја града Панчева, организовали су теоријски део тренинга у Градској управи града Панчева, док је практична обука спроведена на полигону АТП-а у Скадарској улици.

Учесници тренинга су, уз помоћ искусних предавача и инструктора, савладавали напредне вештине вожње и управљања, технику контроле гаса и квачила као и правилну технику кочења, стицали знања о панашању мотоцикла у правцу и кривини, вежбали избегавање опасних ситуација, упознали факторе ризика при вожњи двоточкаша, изводили вежбе одржавања равнотеже, сазнали како се мотоцикл и мотоциклиста припремају за вожњу, а све у циљу подизања нивоа спретности управљања мотоциклом а тиме и смањења могућности учествовања у саобраћајним незгодама.

Пројекат се спроводи у 13 градова у Србији, а до сада је овакве тренинге похађало скоро 200 мотоциклиста.
У склопу пројекта одржано је и едукативно предавање за ученике Машинске школе Панчево.