Александар Стевановић, градоначелник Панчева је заједно са Тиграном Кишом, председником Скупштине града Панчева одржао сасатанак са представницима Градског удружења свих пензионера поводом представљања резултата рада у претходних годину и по дана.

„Данас смо имали прилику да одржимо састанак са Градским удружењем пензионера односно са председником и члановима Извршног одбора, као и са председницима свих месних организација удружења пензионера на територији града Панчева. Како смо чули од господина Тркуље, председника удружења пензионера у претходних годину и по дана много тога је урађено, многе ствари су промениле на боље. Мене је највише обрадовало, када смо пре годину и по дана седели овде и причали, имали су 1000 чланова у удружењу, а данас их има више од 4000. Велика захвалност и у моје име и у име града Панчева свим људима који су данас били овде, испред удружења пензионера и који га воде, на труду и залагању и несебичном давању како би удружење поставили на ниво на којем оно и треба да буде. Град је у претходном периоду кроз конкурсе подржавао рад удружења пензионера, оспособили смо просторије у свим месним заједницама како би наши пензионери могли да обављају своју делатност, али да се пре свега друже. Наша обавеза је да стварамо услове како би наши пензионери могли да се окупљају. Током прошле години је удружење пензионера организовало и бесплатне излете, одласке у бање. Што ће се наставити и у будућности. Ми ћемо као Град и даље подржати све активности које буде организовало Градског удружења свих пензионера, јер циљ нам је да окупимо што већи број пензионера и да они знају да мислимо на њих, да бринемо о њима, да их подржавамо и да нису препуштени сами себи,“ рекао је градоначелник Стевановић и додао да има још простора за унапређење сарадње.

Симо Тркуља, председник Градског удружења свих пензионера је истакао да је изузетно задовољан сарадњом коју има са руководством Града Панчева и да су ове године на конкурсу града Панчева добили три милиона динара са којима ће наставити да унапређују простор пензионера у Војловици, Иванову, Старчеву и Банатском Брестовцу.

„Ако вам будем набрајао шта смо све добили од градоначелника и његових сарадника у претходном периоду могао бих набрајати два сата. Град Панчево је обезбедио бесплатне годишње карте за превоз аутобусима Пантранспорта за све наше пензионере, летос смо имали бесплатно коришћење базена, град нам је донирао између 30 и 40 разних уређаја за организације у месним заједницама. Радили смо на активностима за уговарање дрва за наше пензионере по повољнијој цени. Све наше месне заједнице имају своје месне организације пензионера и све месне организације имају свој простор. До скоро то није било тако, пола организација није имало свој простор, а данас имају све. Средствима која смо добили на конкурсу Града Панчева користили смо за оплемењивање тих простора“, рекао је Симо Тркуља.

Иванка Остојић, председница Месне организације пензионера Центар потврдила је да је сарадња са Градском управом беспрекорна и додала да ће настојати да оправдају сва средства која су добили од локалне самоуправе како би квалитет живота пензионера био што бољи, а простор у којем проводе слободно време оплемењен и уређен. Циљ им је, како истиче да идејама и иновацијама обогате и унапреде живот пензионера новим садржајима.