Поводом увођења дуалног образовања у средње стручне школе, данас је одржан састанак у Градској управи града Панчева, коме су присуствовали чланица Градског већа задужена за образовање мр Татјана Божић, већник задужен за рад, запошљавање и социјалну политику Миленко Чучковић, директор Машинске школе Панчево Милорад Илић и представници компаније НИС – др Снежана Лакићевић, саветник директора за сарадњу са универзитетима, научним и образовним институцијама и руководилац пројекта “Енергија знања”, Зоран Николајевић, руководилац службе електроенергетике и Александар Филиповић, директор центра за заједничке “HR” сервисе.

Циљ сарадње је да се припреми меморандум о сарадњи са Машинском школом и данас је био прелиминарни састанак, у сврху припреме смерова у Машинској школи који су потребни Нафтној индустрији Србије и где би ученици одмах након завршетка школовања могли да пронађу посао, а такође и да током целог школовања буду у дуалном образовању.

Такође, Нафтна индустрија Србије је спремна да оствари сарадњу и са Техничком школом “23. мај” у Панчеву, тако да се у наредном периоду планира састанак и са њима.

„Наредни састанак ће бити одржан у Машинској школи, где ће бити присутни и професори. Оно што је веома значајно, је да су из компаније НИС веома озбиљно схватили комплетан улазак нашег образовног система у дуално образовање. Они су анализирали план и програм Машинске школе и дали идеје и сугестије о томе које су њима области потребне да деца знају и шта је оно што је важно за струку оног ко жели код њих да се запосли, а такође су била присутна и тројица професора који су такође дали своје мишљење на те предлоге и сугестије на план и програм Машинске школе, тј. појединих смерова. Циљ даљег разговора јесте да се усагласе образовне потребе и смерови и да се такав предлог упути за наредну годину министарству на одобрење смерова који ће ући у дуално образовање“, истакла је Татјана Божић.

Важно је и напоменути да је ово и први пут да компанија НИС ради са средњим школама.