Одборници Скупштине града Панчева су на 32. седници усвојили и Предлог одлуке о додели једнократне новчане помоћи ученицима средњих школа на територији града Панчева, који су држављани Републике Србије.

„У наредних десетак дана свим средњошколцима на територији Републике Србије, па тако и града Панчева, биће исплаћено по 10.000 динара. У овом моменту, пред новогодишње празнике, мислим да је овај износ заиста фантастичан. Велика захвалност Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу за овакве потезе, јер сваки динар значи и мислим да ће средњошколцима ова новчана помоћ у многоме значити и допринети. Ми као локални парламент, на основу закључка Владе Републике Србије која је уз закључак донела све пропратне акте који стварају правни основ за исплату ове новчане помоћи смо дужни да усвојимо ову одлуку која је данас пред нама, јер ћемо ми исплатити тај новац, а све у сарадњи са Министарством за бригу о породици. Желим да напоменем да средњошколци који нису пунолетни ће кроз пропратне документе које је Влада Републике Србије доставила школама доставити податке једног од својих родитеља или старатеља. Они који су пунолетни доставиће број свог текућег рачуна уз прописану изјаву уколико поседују рачун. Уколико га не поседују и њима ће моћи да се изврши уплата на рачун једног од родитеља. Циљ је да сви средњошколци на територији Града Панчева, АП Војводине и Републике Србије остваре своје право и добију новчану помоћ коју су обезбедили Влада Републике Србије и председник Александар Вучић“, рекао је Александар Стевановић градоначелник Панчева.

Одборници су усвојили и важну Одлуку о утврђивању просечних цена квадратног метра, на основу које ће се калкулисати приходи за следећу годину који се односе на порезе на имовину и на буџет града Панчева, а усвојене основице ће се примењивати од 1. Јануара; Предлоге одлука о давању сагласности на коначан нацрт Анекса број 1 Уговора јавно-приватног партнерства за поверавање обављања комуналне делатности зоохигијене, спровођењем мера дезинфекције, дезинсекције и дератизације на територији града Панчева и о прихватању преноса права јавне својине над покретним стварима.

Такође, усвојене су измене програма пословања ЈКП Водком Јабука, као и измене рада и финансијског плана Туристичке организације града Панчева, Народног музеја, Дома омладине и Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“.

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]