Због радова на рехабилитацији коловоза, од среде 04. августа 2021. године, део улице Димитрија Туцовића биће затворен за саобраћај.

Маја Витман, градска менаџерка, најавила је почетак радова који ће се одвијати по фазама и замолила све грађане, приватне субјекте и комунални сектор да имају стрпљења и овим путем им се захвалила на разумевању:

– Текући проблеми, који се односе на одржавање пута на предвиђеној траси, биће решени пресвлачењем коловоза, јер дотрајали асфалт више је тешко крпити и свакако центар града заслужује, после више деценија, да има нов асфалт. Оно што смо планирали овим радовима јесте комплетна рехабилитација дела улице Димитрија Туцовића, од раскрснице са улицом Моше Пијаде до Доситејеве улице, укључујући улице Генерала Петра Арачића и Војводе Петра Бојовића. Радове ћемо кренути од улице Моше Пијаде и прва фаза ће се изводити до раскрснице са улицом Браће Јовановића. У току радова биће комплетно замењене шахте које су дотрајале и неизводљиво је поправљати их. Од уградње је прошло на појединим местима и више од 30 година, у лошем су стању и неопходна је замена. Замениће се негде око 30 шахти на читавом делу трасе, урадиће се нове сливничке везе и наравно нивелација коловозне конструкције, како се вода не би задржавала. Морам напоменути да смо у посао овако захтевне рехабилитације коловоза укључили Одељење за саобраћај, Полицијску управу града, Секретаријат за инспекцијске послове, ЈП “Урбанизам”, ЈKП “Водовод и канализација”, ЈKП “Грејање” и предузеће “Пантранспорт”. У делу коловозне конструкције у Улици генерала Петра Арачића, односно Војводе Петра Бојовића извешће се и радови на ојачању топловодне мреже на местима где је улегао асфалт. Читаву ову коловозну конструкцију ћемо опремити тако да буде прегледна, јасна и без рупа на путу. Предвиђено је да се посао изведе у 3 фазе, у циљу омогућавања саобраћаја, јер због радова на замени шахти немогуће је неизменично пропуштање саобраћаја. Радови крећу од сутра, среде 04. августа. Прва фаза треба бити готова након 15 дана после чега се затвара друга деоница, а односи се на раскрсницу од улица Браће Јовановића до Војводе Радомира Путника. Трећа фаза радова је предвиђена од 01. септембра, од почетка Улице војводе Петра Бојовића до раскрснице Доситејеве улице и др Жарка Фогораша. Kористимо период годишњих одмора како бисмо извели радове на најфреквентнијем делу улице у граду, имајући у виду и измењену трасу аутобуских линија. Аутобуске линије 2, 3, 22, 24 биће измењене са редовног режима и трасе саобраћаја, односно грађани у првој фази радова неће моћи да користе два стајалишта, код Завода за запошљавање и код Градске управе. Што се тиче друге и треће фазе радова, путем наших месних заједница сви грађани су благовремено обавештени о промењеном режиму саобраћаја предузећа “Пантранспорт”, како би могли на време да знају која аутобуска стајалишта могу да користе и како не би имали никаквих проблема приликом коришћења услуга превоза.