Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање посетила је данас школу ОШ „Жарко Зрењанин“ у Банатском Новом Селу и обишла ученике који похађају Музичку школу „Јован Бандур“, која од ове године има истурено одељење у овом насељеном месту. Чланицу Већа су дочекали Михајло Јовић, директор Мизучке школе и Маринел Блаж, директор школе „Жарко Зрењанин“.

Приликом посете Татјана Божић је изјавила:
– Град је подржао предлог Музичке школе да отвори истурено одељење у Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Банатском Новом Селу, тако да овог септембра имамо једно одељење од 25 ученика. То је посебно значајно јер је велика ствар што деца не морају да путују у Панчево, па се надамо да ћемо и у другим насељеним местима где за то буде било интересовања у наредном периоду помоћи да се отворе нова одељења.

– Јако је значајно што смо добили ово истурено одељење Музичке школе, јер има доста ученика из Банатског Новог Села који похађају Музичку школу и ово помаже и ученицима и родитељима и не само овде, већ и околним местима, јер смо ми на стратешки доброј позицији. Близу нам је и Качарево и Владимировац и Долово, тако да је деци ближе и лакше за похађање наставе. Деца су подељена у две групе, настава се одвија и у овој садашњој ситуацији јако добро и добро је организована, истакао је Маринел Блаж, директор ОШ „Жарко Зрењанин“.

– Желим да нагласим да ми je изузетно драго што смо успели да у сарадњи са локалном самоуправом и Банатским Новим Селом отворимо овде истурено одељење. Јако пуно академских музичара је из Банатског Новог Села и годинама нам из ових крајева долазе ученици који су били одлични у нашој школи. Отварањем овог одељења, ми смо омогућили да деца из Банатског Новог Села, Владимировца, Банатског Карловца, Алибунара, Качарева, па и Долова које ће бити, када се уради пут на свега три, четири минута удаљено, не морају да путују чак до Панчева и да могу да имају овде наставу. За сада су отворена четири одсека – гитара, тамбура, виолона и хармоника, а за следећу годину планирамо и клавир и соло певање. Настава се изванредно одвија, деца су заинтересована, професори су врло савесни, тако да сам и ја изузетно задовољан, каже Михајло Јовић.

Татјана Божић је овом приликом истакла и да је Град Панчево, упркос пандемији вируса корона, одвојио одређена средства и да је око 3 милиона динара уложено у текуће одржавање школа.

– Пре свега, базирали смо се на оне радове које су директори тражили и који су били неопходни да се ураде у школама, а који се односе на здравствено – хигијенске услове, пре свега кречење, замена пода, столарије, олука, санација кровова. Конкретно, у школи у Банатском Новом Селу је урађена санација котларнице. Поред тих три милиона уложено је и милион и триста хиљада за санације котларница у 4 основне школе на теротирији града Панчева.