Мр Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, обишла је текуће радове на уређењу објеката школа, који се изводе како би ученици имали још боље услове од јесени. Посетила је Балетску школу „Димитрије Парлић“ и основне школе „Исидора Секулић“ у Панчеву и„Жарко Зрењанин“ у Банатском Новом Селу.

„Период школског распуста у школама најчешће се користи за санацију и адаптацију простора, јер у том периоду нису ту ни ученици, ни наставници, па радови могу несметано да се одвијају. Град Панчево је ове године издвојио 14.474.276 динара за текуће одржавање 13 основних школа. Најчешће радови који се изводе су кречење учионица, ходника, фарбање радијатора, како би се здравствено хигијенски услови одржали на завидном нивоу. Такође,  поправљају се подови, врши се замена и подних и керамичких плочица, како у учионицама, тако и у холу школе. Скоро сви радови ће бити завршени до 1. септембра и школе ће спремно дочекати почетак нове школске године“ рекла је мр Татјана Божић, приликом обиласка радова у школама.

У Балетској школи „Димитрије Пралић“ се уређује прилаз школи, поправљају се прагови, оштећења зидова у ходницима, плафон у економату. Радови су и у зборници, али и у учионицама и салама које користе ученици како основне тако и средње балетске школе.

Град Панчево је определио и значајна средства за ОШ „Исидора Секулић“, те се у оквиру текућег одржавања изводе радови на санацији тоалета, замена поломљених инсталација и сређивање плафона и зидова. Дугогодишњи проблем са мокрим чвором у свлачионицама испред фискултурне сале ће бити отклоњен комплетним реновирањем до почетка нове школске године.

У Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Банатском Новом Селу се изводе веома значајни радови уз помоћ финансијских средства које је Град Панчево издвојио. Једна од инвестиција од капиталне важности је комплетна реконструкција котларнице, која греје и предшколску установу у оквиру школе, а циљ је смањење трошкова у зимском периоду. У току су и радови на санацији громобрана на објекту и уређења пода у холу школе.

У наредним данима чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање обићи ће радове и у осталим школама, како на територији града Панчева, тако и у насељеним местима.