Град Панчево данас прославља славу града, празник Успења Пресвете Богородице. Овај празник, у народу познатији као Велика Госпојина је уједно и слава Храма Успења Пресвете Богородице.

Света литургија је одржана у Храму Успења Пресвете Богородице, којој су поред представника Града Панчева присуствовали и представници цркве, војске и полиције, директори јавно-комуналних предузећа, установа и институција, као и многобројне грађанке и грађани Панчева.

Након Свете литургије и причешћа кренула је литија, улицама Панчева, Браће Јовановић, Карађорђевом, Војводе Радомира Путника, а затим кроз Сокаче до зграде Градске управе, где је на платоу пред окупљеним верницима резан славски колач.

Александар Стевановић, градоначелник Панчева честитао је прво славу часним оцима и свештенству.

„Успење пресвете Богородице је један од највећих хришћанских празника. Велика ми је част и задовољство што смо у прилици да и ове године прослављамо нашу славу заједно. Настављамо традицију у складу са нашим верским, културним и историјским наслеђем. Настављамо традицију окупљања и ширења пријатељства, љубави и солидарности међу свима у нашем Панчеву. Све најбоље желим, вама и вашим породицама и срећана слава свима који данас славе Успење Пресвете Богородице“ рекао је градоначелник Стевановић.

Протојереј ставрофор Радослав Радмановић, архијерејски намесник панчевачки честитао је славу градоначелнику и окупљеним грађанима изразивши срећу што се празник Успења Пресвете Богородице прославља и као слава Града Панчева.

Миленко Чучковић као кум славе пожелео је свештенству и градоначелнику сретну славу уз жеље да и наредних година све прати благостање.

Ове године домаћин славе је градоначелник Александар Стевановић, кум славе је био Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за рад, запошљавање и социјалну политику, који је кумство предао Тиграну Кишу, председнику Скупштине града Панчева.