У име Града Панчева поводом обележавања годишњице ослобођења Панчева у Другом светском рату 1944. године, венце су положили Тигран Киш, председник Скупштине града Панчева и Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за рад, запошљавање и социјална питања.

„Дан ослобођења града Панчева у Другом светском рату један је од најзначајнијих датума наше иначе веома богате историје. Данас сви заједно живимо у времену ревизије историје, у времену када злочинци постају хероји, када агресори постају ослободиоци, а они који су поражени постају победници. Јако је важно да знамо шта је било 6. октобра 1944. године, као што је јако важно да знамо шта је било у Првом и Другом светском рату, да будемо поносни на Србију у тим догађајима и да то преносимо млађим поколењима. Само тако ћемо разумети време у коме данас живимо и само тако ћемо се суочити са опасностима које прете Србији свакога дана. Свима онима који су животе дали за нашу слободу никада то нећемо заборавити. Вечно им хвала и слава им“ рекао је Тигран Киш.

Венце на Споменик палим борцима Црвене армије су положили и представници градских одбора Удружења бораца Панчева и Савеза антифашиста, Удружења неговања традиције 51. Механизоване бригаде, 72. Специјалне бригаде, Амбасаде Русије и Руског дома, Друштва српско-руског пријатељства „Словенска унија“, компаније Газпром енергохолдинг Србија и других институција и удружења грађана.

Након церемоније, присутнима се обратио и Михајло Крстић, председник УБНОР-а који се свима захвалио на доласку и позвао их да заједно положие венце и на Споменик палим борцима у Другом светском рату у Војловици.