Поводом обележавања Светског дана вода мр Татјана Божић члан Градског већа града Панчева за образовање посетила је ОШ „Исидора Секулић“ где је присуствовала часу екологије.

 „Светски дан вода обележава се сваке године још од 1993. године са cиљем да инспирише развијања свести и одговорности, како одраслих тако и деце, как би што више заштили ресурс без којег нема живота. Вода има непроцењив значај у еволуцији живог света. Вода представља услов опстанка живота на Земљи и најраспрострањенију животну средину. Морамо заштитити воде од загађења и користити их на одржив начин, уравнотежујући потребе људи и планете. Образовни систем нам помаже да укажемо деци од малих ногу на значај воде за живот. Србија је 47 земља од 180 држава рангираних по количини водних ресурса у свету“ рекла је Татјана Божић.

Ученици 8. разреда су припремили презентацију о очувању биодиверзитета реке Тамиш, а деца из вртића „Бамби“, као гости, одржали су радионицу и уприличили изложбу поводом обележавања Светског дана вода. Најављене су и акције подизања еколошке свести грађана, чишћење и очување приобаља Тамиша, као највеће реке јужног Баната, које ће бити реализоване у наредном периоду.