Мр Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, посетила је данас Основну школу “Моша Пијаде” у Иванову, поводом обележавања Светског дана јабуке:

– Данас се налазимо у ОШ “Моше Пијаде” у Иванову. Прошле године је отворена вртићка група при поменутој школи и укупно има 22 деце. Драго ми је што се број деце повећава. Ранијих година је број деце био мањи, ове године повећан, чак 11 деце има у припремном предшколском програму. Оно што је данас повод наше посете јесте Светски дан јабуке и ја се овом приликом захваљујем деци која су данас са својим учитељицама организовали малу манифестацију, у оквиру које ће делити мештанима јабуке. Иначе, ОШ “Моше Пијаде” је специфична још по нечему, а то је да је једина на територији нашег града Панчева, која је у пројекту Министарства просвете и увела једносменски рад.

Сања Симић Мијатовић, директорка Основне школе “Моша Пијаде” се захвалила на посети:

– Данас обележавамо Светски дан Јабуке. С обзиром на то да смо ми школа која води рачуна о здравом животу и заштити животне средине, леп је повод да различитим активностима обележимо један важан датум у еколошком календару. Наши најмлађи ученици су заједно са својим васпитачима и учитељицама припремили те активности на тему јабуке. У оквиру предшколске установе ради једна вртићка група, мешовита, за узраст деце од три до пет и по година. Објекат је нов, реконструисан комплетно, опрема је набављена средствима градског буџета, тако да најмлађи Ивановчани имају прилику да уживају у једном лепом и пријатном амбијенту.

Основну школу „Моша Пијаде“ у Иванову похађа укупно 71 ученик, а у оквиру предшколског васпитања и образовања имају 2 васпитне групе са укупно 33 деце (11 деце похађа ППП и 22 похађа вртићку групу). Од Покрајинског секретаријата за спорт 2018. године је добила средства у износу од 1.485.000,00 динара за постављање тартан подлоге на кошаркашком терену. Исте године је добила од Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице 80.000,00 динара за пројектно техничку документацију за кров на згради фискултурне сале, а од града је исте године добила 200.000,00 динара за санацију бетонских површина у дворишту.

У јуну прошле године отворен је вртић при ОШ „Моша Пијаде“ у Иванову који броји 22 деце у вртићкој групи и 11 деце у групи припремног предшколског програма и за технички пријем објекта издвојено је 176.440,00 динара, као и за опремање вртића 836.467,00 динара.