Међународни дан волонтера, 5. децембар, обележава се свуда у свету као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере. Циљ је подстаћи што већи број људи да понуде своје волонтерске услуге. Људи добре воље, како их називају, за свој рад не очекују материјалну надокнаду, сем моралних и друштвених сатисфакција, а помагање и посвећивање времена другима сматрају изразом људске хуманости, солидарности и узајамности, као и осећањем одговорности за своју заједницу.

Град Панчево и Kанцеларија за младе града Панчева у дворани “Аполо” данас, 5. децембра 2019. године, у 12.30 часова, организовали су догађај на којем је младима представљено шта волонтирање значи и на који начин се могу укључити и постати волонтери.

Младима су се обратили Немања Ротар, члан Градског већа града Панчева задужен за културу и омладину, затим Ивана Орлов Гајан из „Црвеног крста Панчево“, Ема Kостић, представник удружења “На пола пута”, Душан Станишковић из “KОМПАС”-а, Јована Јанков, представник PAFF-а и Мирјана Савков, координаторка Kанцеларије за младе града Панчева.

Такође, представила су се удружења која фрункционишу и раде у граду Панчеву и околини и начини на који млади могу постати део волонтирања.