Град Панчево је обележио Међународни дан особа са инвалидитетом, у холу Градске управе отварањем изложбе радова чланова удружења особа са инвалидитетом. Организована је и модна ревија на којој су приказани радови настали у радионици Удружења за МНРО у Панчеву.

Александар Стевановић градоначелник Панчева је поздравио присутне и пожелео им да наставе са активним учешћем у свим сферама друштвеног живота. Нагласио је, том приликом да ће град Панчево, као и до сада, подржавати инклузију и развијање њихових вештина.

Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за рад запошљавање и социјална питања, рекао је да је манифестација посвећена активностима особа са инвалидитетом постала већ традиционална.

„Међународни дан особа са инвалидитетом установљен како би на одређени начин скренули пажњу свима на суграђане са инвалидитетом. Надам се да ћемо и следеће године бити заједно како бисмо поново представили све ваше активности током године. Град Панчево, као одговорна локална самоуправа издвојио је и ове године средства за рад и што боље функционисање удружења у износу од пет милиона динара. Издвојена средства су утрошена на програмске и разне друге активности удружења особа са инвалидитетом које реализују. Морамо да поведемо рачуна о максималном укључењу свих тих људи у живот достојан сваког човека. Честитам вам празник и подсећам још једном да је Град Панчево увек ту за вас и ваше потребе“, рекао је Чучковић обраћајући се присутнима.

Обележавањем Међународног дана особа са инвалидитетом, сваког 3. децембра ради се на подстицању инклузије особа са инвалидитетом, што је суштински услов за очување људских права.