Полагању венаца на Спомен обележја Народним херојима поводом обележавања победе над фашизмом, данас 9. маја 2019. године, у Градском парку, присуствовали су, у име локалне самоуправе градоначелник Саша Павлов, представници Војске Републике Србије, чланови НОР-а, Савеза антифашиста, Друштва српско-руског пријатељства, осталих удружења грађана и појединци који су желели да одају почаст палим борцима и свим жртвама фашизма.

Након полагања венаца на споменике Народним херојима Олги Петров, Стевици Јовановићу и Марку Кулићу, присутнима су се обратили градоначелник Саша Павлов, представници наведених удружења и Тодор Стојановић, председник Удружења бораца НОР-а, и подсетили колико је важно да чувамо сећање на оне који су дали животе за нашу слободу, борећи се против највећег зла у савременој историји човечанства-фашизма.

Градоначелник Саша Павлов је присутнима честитао 9. мај, Дан највеће победе над злом 20. века – победе над фашизмом и том приликом изјавио:

– На данашњи дан, сећајући се, одајемо почаст жртвама, људима који су живот дали за слободу свих нас и подсећамо и опомињемо да се зло против човечанства и масовно уништавање живота широм света више никада не сме поновити. Овај датум нас обавезује да негујемо праве, истинске вредности, да причамо и да учимо нашу децу и омладину о тешкој историји и злу са којим се човечанство суочавало и да не дозволимо да жртве тог зла падну у заборав. А знање о томе и правилно усмеравање је најбоља превенција да се рушилачке идеје икад више утемеље. На тај начин настојимо да осигурамо мирну и безбедну будућност за генерације које долазе.
Ово је такође и дан кад су створени темељи модерне и уједињене европске заједнице, чији смо ми део и која је и наша прошлост и садашњост, али и наша будућност.

Широм Европе данас ће бити обележен 9. мај као Дан победе над фашизмом и Дан Европе, у знак сећања на завршетак Другог светског рата у Европи 1945. године и почетак стварања Европске уније, пет година касније.