U petak, 22. aprila 2016. godine, u ulici Žarka Zrenjanina broj 14 otvorene su nove prostorije Filijale za Južnobanatski okrug Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Kako je objekat Filijale RFZO u ulici Vojvode Radomira Putnika u lošem stanju, Grad Pančevo ustupio je poslovni prostor koji nije neophodan za obavljanje delatnosti organa Grada Republičkom fondu, kako bi se izmestila šalter sala i omogućio rad u bezbednim uslovima dok Republički fond ne izvrši adaptaciju postojećeg objekta. Građani će već od danas moći da ostvaruju svoja prava iz zdravstvenog osiguranja u šalter sali na novoj adresi.

Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i v.d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Verica Lazić.

Kako je zgrada Filijale ovde u Pančevu u lošem građevinskom stanju, zahvaljujući Gradu, pre svega gradonačelniku Pančeva, građani Pančeva i osiguranici će od danas u ovim lepim prostorijama moći da ostvare svoja prava. Ovde je izmeštena samo šalter sala, ostale službe su ostale na starom mestu, dakle ovde će se vršiti overa zdravstvenih knjižica, obrazaca za pomagalo i inostrano osiguranje. Mi smo sada u postupku adaptacije navedenog prostora i druge službe se neće preseljavati na drugu lokaciju, izjavila je Verica Lazić.

Današnji dan je vrlo značajan i ja se zahvaljujem direktorki što je došla u Pančevo da zajedno otvorimo i stavimo u pogon ovaj prostor. Vi znate da Filijala ima svoju imovinu i prostor u Pančevu u ulici Vojvode Radomira Putnika, ali obzirom da renoviranje tog objekta zahteva značajna finansijska sredstva, oni su se obratili za pomoć i evo mi smo pronašli ovaj objekat koji je u proteklih godinu dana preuređen kako bi se pružila podrška u oblasti zdravstvenog osiguranja i svega onog što je u delokrugu rada Republičkog fonda. Dakle radi se o obostranom izlaženju u susret građanima i poboljšanju kvaliteta pružanja usluga svih ustanova, institucija i organizacija bez obzira da li su lokalnog ili višeg tipa, istakao je Saša Pavlov.

Gradonačelnik je precizirao da je, s obzirom na to da je ovo gradski objekat, Grad uložio u prethodne dve, tri godine dosta sredstava za rekonstrukciju svojih objekata za koje postoji interesovanje ili na samom tržištu, ili interesovanje za funkcionisanje organizacija i institucija koje su najviše izložene svakodnevnom kontaktu i pružanju usluga građanima. Ovaj objekat je dat na određeno vreme na korišćenje Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje s tim što će režijske troškove i troškove funkcionisanja objekta finansirati RFZO.

Nakon ovog događaja, gradonačelnik i direktorka Fonda posetili su i Sigurnu kuću, gde je gđa Verica Lazić korisnicima ove kuće uručila besplatne zdravstvene kartice.