Маја Витман, градска менаџерка обишла је радове где се постављају нова дечја игралишта, у насељу Младост, код Цркве Светог Саве, и на Стрелишту, у Улици Исидоре Секулић.

„Ову годину ће великим делом обележити постављање бројних игралишта за децу, на шта смо веома поносни, а интензивно се бавимо пројектима који су у интересу младих и деце. Игралишта ће бити површине 225 м2 и за неколико дана ће бити постављена мекана тартан подлога и осам справа за игру. Насеље Младост ће добити још једно идентично игралиште у Сремској улици иза Месне заједнице, а на Стрелишту ће бити постављено на пољани оивиченој Цвијићевом и Улицом Косте Абрашевића. Драго нам је да смо одговорили на захтеве наших суграђана, који будно прате радове и радују се њиховом завршетку“, рекла је Маја Витман.

Градска менаџерка је током обиласка истакла да ће поред Панчева, дечја игралишта добити и околна насељена места.

„Желим да поменем насељена места, јер нас суграђани стално питају. Као и до сада, равномерна су нам улагања у граду и у насељеним местима. Наши суграђани из Банатског Брестовца, Банатског Новог Села, Качарева, Долова, Јабуке, Глогоња и Војловице неће бити ускраћени за нова игралишта за децу. У претходном периоду инсталирана су већ игралишта у Омољици и Старчеву, где су малишани одушевљени. На свима нама је да чувамо дечја игралишта и да се сви заједно трудимо да се не уништавају“, напоменула је менаџерка Града Панчева Витман.

Дечја игралишта се тренутно постављају у насељима Котеж 2, Содара, Младост и Стрелиште, а преостало је да се крене са радовима на Тесли, а још по једно игралиште биће постављено у насељу Младост, Стрелиште и на Котежу 1.

Вредност овог уговора је 65 милиона динара.