Маја Витман, градска менаџерка обишла је радове на Тамишком кеју, код старе железничке станице, где је почело постављање новог дечјег игралишта.

„Нашим малишанима ћемо приредити дивно изненађење на кеју. У претходном периоду најавили смо постављање новог дечјег игралишта површине 850 м2, које ће бити и највеће на територији Града Панчева. Оно што га чини посебним поред локације је тартан подлога, која ће бити са мотивима који су у вези са нашим градом. Игралиште авантуре са разноврсним справама ће омогућити малишанима, узраста од 6 месеци до 12 година, да развијају своје моторичке способности. Три справе су намењене и прилагођене и деци са инвалидитетом, јер су нам деца важна, а међусобна интеракција је нешто што желимо на унапредимо“, рекла је Маја Витман и објаснила да ће уз мултифункционално дечје игралиште наставком уређења приобаља бити постављен и припадајући мобилијар.

Дечје игралиште биће повезано са реконструисаним шеталиштем са стазама око игралишта и платоом старе железничке станице. У складу са Правилником о безбедности дечјих игралишта и стандардима планирано је груписање реквизита и неометано играње деце по старосним групама, визуелно ће бити одвојене зона за млађи и зона за старији узраст.

„Као посебне елементе издвојила бих мрежу и зип лајн. Мрежа ће бити и највећа пењалица на овим просторима, урађена по највишим стандардима и у складу са Правилником о безбедности дечјих игралишта, дужине око 20 м и висине скоро 6м. Пењалице овог типа су интересантне деци узраста изнад 5 година и поспешују развој њихових моторичких способности, баланса и кординације. Овај реквизит може користити око 80-оро деце у исто време. Зип лајн је интересантна справа, доста тражена и намењена је деци узраста изнад 4 година. Дужина реквизита је око 33м, док је сам спуст дугачак 25 м. Надамо се да ћемо обрадовати не само малишане, већ и њихове родитеље, баке и деке и да ће управо на овом месту имати садржајне авантуре и лепе успомене“, нагласила је градска менаџерка Витман.

Радови на уређењу кеја изводе се у континуитету, следећа фаза се односи на постављање нове теретане на отвореном, у непосредној близини дечјег игралишта, јер је стара дотрајала и није испуњавала потребне прописе.

„Такође, ове године ћемо комплетно уредити подручје плаже и тиме ћемо за ову годину затворити планирана улагања“ закључила је градска менаџерка.

Уговорена вредност радова је 42.775.983 динара, а рок за извођење радова је 60 календарских дана рачунајући од дана увођења у посао.