Муфтија србијански Мухамед ефендија Јусуфспахић боравио је у  уторак, 29. децембра 2015. године, у Панчеву и састао се са градоначелником града Панчева Сашом Павловим у Кабинету градоначелника.

Од наредне године муфтија Јусуфспахић биће амбасадор Републике Србије у Саудијској Арабији, те је на састанку било речи о могућој сарадњи и улагању у Панчево, које може бити интересантно пословним партнерима из Саудијске Арабије, али и банкама, установама и институцијама које негују образовање и културу, као и део примарне здравствене заштите, те је муфтија пре доласка у Градску управу обишао и панчевачки Дом здравља.

Градоначелник Саша Павлов изјавио је:

Презентовани су потенцијали Панчева, развојне могућности. Оно што је било интересантно у сваком случају јесу предности Панчева: близина Београда, капацитети „Луке Дунав“ и  муфтији се посебно свидео пројекат „Агрополис“, односно пројекат развоја Северне пословне зоне. Био је слободан и однео је наш идејни план развоја те зоне, уз мишљење да би то могло да најпре заинтересује партнере. Било је речи и о исламској верској заједници која је настањена на територији града Панчева, с обзиром на то да је наша велика предност чињеница да овде живи 26 националних заједница. Радићемо у наредном периоду на сређивању неких урбанистичких услова за развој неких њихових објеката, који су у њиховом власништву у Панчеву, уз све поштовање исламске верске заједнице и њихових припадника који су насељени на територији нашег града.

Муфтија Мухамед Јусуфспахић изјавио је да је разлог његове посете Панчеву да се дружимо и у добру удружујемо:

У Ријаду ћу представљати Србију, а мислим да су домени културе, здравља и образовања најбољи домени да се успостављају везе. Србија није имала са Судијском Арабијом никакавих дипломатских односа, сем оних који су на нерезиденцијалној основи у оба правца. Сад идемо тамо и то је још један позив, још једна мисија у мом животу, да док посећујемо нашу браћу по вери овде, посетимо и нашу браћу по станишту, по домовини. Надам се доброј сарадњи, уз Божју помоћ.

Муфтија је истакао да арапским земљама недостаје ораница, а тиме и храна, те да су заинтересоване за улагање у аграр.

Панчево је град најближи Београду, са много ораница, и врло је доступан јер је на Дунаву. Све су то добре могућности за производњу. Наш народ, кад ради и производи, има животно задовољство. Тако се уз Божју помоћ прелази од малодушности у великодушност, поручио је муфтија.

У оквиру своје посете муфтија Јусуфспахић посетио је и исламску заједницу у Панчеву, а присуствовао је и новогодишњем коктелу, који градоначелник града Панчева традиционално организује за представнике бизнис сектора, предузећа, институција и медија.