Министар културе и информисања Републике Србије Владан Вукосављевић посетио је у петак, 17. марта Панчево и састао се са градоначелником Сашом Павловим и са чланом Градског већа задуженим за културу и омладину Немањом Ротаром у кабинету градоначелника.

Овом приликом, повео се разговор о постигнућима локалне самоуправе у области културе и о, како је обострано закључено, веома доброј досадашњој сарадњи, са циљем да се она у наредном периоду унапреди и о могућностима да се разни фондови познати Министарству учине доступним граду Панчеву.

Министар културе и информисања Вукосављевић истакао је да је Панчево у самом врху позитивних културних дешавања у земљи, да је први град у Србији који је донео Стратегију развоја културе, донету за период 2010-2015 године и који сада већ има другу Стратегију, усвојену за период 2016-2020, те да на територији града успешно функционише чак девет културних центара.

Панчево је својим активностима у области културе већ дужи низ година успело да одржи врло специфични идентитет, снажан културни развој, културни и програмски живот. Ова средина посвећује пажњу култури и у њу много улаже. Искуства Панчева, његова пракса, намере и планови чине пожељан образац за функционисање културних образаца и културног развоја за територију целе Србије, поручио је министар Вукосављевић.

Градоначелник Панчева Саша Павлов изјавио је:

Нама је у наредном периоду веома важно даље унапређење Панчева као центра културних манифестација и као филмског града. Разговарали смо и о могућностима помоћи Министарства при реновирању споменика културе у Панчеву, као што је Народни музеј и на објекте који представљају богато индустријско наслеђе града, као што су Црвени магацин и пивара Ђорђа Вајферта.

Министар, градоначелник и члан Градског већа упутили су се потом у Народни музеј Панчево, где су погледали изложбу „Последња деценија Саве Шумановића“.