У ОШ „Мика Антић“ Панчево данас, 27. маја 2019. године, отворене су „Мале Олимпијске игре“ међуокружно такмичење намењено најмлађим ученицима од 1. до 3. разреда основних школа. Савез за школски спорт Панчево је и ове школскe године домаћин окружног и међуокружног такмичења.

Окружно такмичење је било одржано у четвртак, 16. маја 2019. године у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Омољици, у којем је учествовао велики број деце из Јужно Банатског округа.

Екипе ОШ „Мика Антић“ из Панчева и ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице су освојиле прва места и тиме стекли право учешћа за међуокружно првенство и прилику да остваре пласман на републичко такмичење.

Градоначелник Саша Павлов је свечано отворио међуокружно такмичење „Мале Олимпијске игре“ у ОШ „Мика Антић“ Панчево, уз присуство представника Савеза за школски спорт Панчево, представника Спортског савеза Панчево и директорке ОШ „Мика Антић“ Панчево и том приликом изјавио:

– Бављење спортом и физичком активношћу је врло важно у сваком животном добу, јер првенствено повољно утиче на правилан раст и развој сваког од вас, учи правим вредностима и доприноси дружењу и учењу тимском раду. Неопходно је да деца стекну поред знања и физичко васпитање, како би развили здраве навике и стил живота, али и све оне вредности које се кроз бављење спортом могу стећи попут разумевања, толеранције и другарства.